Στέγη: Επανάσταση στο σύγχρονο Design, αρχιτεκτονική, αστικός χώρος & μια σοκολατένια περφόρμανς

Αυτές οι συνεδρίες δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να παρακολουθήσουν και να ευχαριστηθούν με την παρέα τους τα προγράμματα που παρουσιάζει η Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων.  

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 18 Ιουνίου, με τη «Κατασκευή αντικειμένων», ώρα 17:00 έως 18:40.
Στη θέση των μεγάλων εργοστασίων ή των γραμμών παραγωγής, το νέο παραγωγικό πρότυπο αξιώνει χώρους εργασίας για αλληλεπίδραση, όπου οι ιδέες πολιτών που έχουν τη σχετική εκπαίδευση ή εμπειρία μπορούν να αναμειχθούν, να διασταυρωθούν γόνιμα και να διαδοθούν. Ο χώρος εργασίας που διαμορφώθηκε για τη συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα. Σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, έχει μεταμορφωθεί σε χώρο δημιουργών, επιτρέποντας δημιουργικές και κριτικές αλληλεπιδράσεις. Ο χώρος έχει δείξει ότι μπορούν να δημιουργηθούν ευπροσάρμοστες συνθήκες για τη δοκιμασία νέων τρόπων δημιουργίας πραγμάτων, για μάθηση και για διασκέδαση, για παράδειγμα, τη διερεύνηση της επικοινωνιακής διάστασης μιας φρατζόλας ψωμιού ή νέα αστικά τεχνουργήματα και λογισμικό που χρησιμοποιούν λογισμικό και υλικό ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, εν μέσω όλου αυτού του hype για τις δυνατότητες του κινήματος των νέων δημιουργών, χρειάζεται επίσης μια κριτική επισκόπηση των διαδικασιών και των προϊόντων που παράγονται.

Έπειτα θα συνεχίσουμε με τη δεύτερη συνεδρία στις 19:20 έως 21:00 με τίτλο η «Δημιουργία των κοινών». Η πρακτική των «κοινών» έγινε κεντρική συζήτηση από τότε που αναπτύχθηκαν τα κινήματα των πλατειών  και επινοήθηκαν τα οργανωμένα δίκτυα αλληλεγγύης. Το συνολικό αποτέλεσμα της ανάδειξης μιας καλλιεργούμενης Μαζικής Διανοητικότητας συλλογικοτήτων και κοινοτήτων δημιουργεί ένα αισιόδοξο μέλλον κοινής ύπαρξης που προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους οικονομιών και συνύπαρξης όχι μόνο σε καθεστώς λιτότητας, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο των παγκόσμιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Το design, η αρχιτεκτονική και ο αστικός χώρος συναντούν αυτή τη συζήτηση σε κάθε επίπεδο και κάθε κλίμακα. Ακόμη η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις και Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά στο sgt.gr, στα ελληνικά ή αγγλικά. 
Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης, στο tab ΟΛΑ ΤΑ LIVE.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ