Ο Γιάννης Σμαραγδής για τον Νίκο Καζαντζάκη: Μια υπερπαραγωγή για τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα


Ο σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του σε ότι αφορά την επόμενη, διεθνούς συμπαραγωγής ταινία του με θέμα τον συγγραφέα

Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τους πρωταγωνιστές και τους Ευρωπαίους συμπαραγωγούς της επόμενης διεθνούς συμπαραγωγής του θα παραχωρήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής την Δευτέρα 22 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η φιλόδοξη νέα ταινία του αφορά τον βίο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Το σενάριό της άλλωστε βασίζεται στην πνευματική αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και ταυτόχρονα οικουμενικού συγγραφέα «Αναφορά στον Γκρέκο».

Συμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής «πρόκειται για μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.»

Ως γνωστόν ο Γιάννης Σμαραγδής αντλεί την θεματολογία του από ιστορίες σχετικές με μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας. Προηγούμενες ταινίες του είναι ο «Καβαφης», «El Greco», και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που αφορά τον Γιάννη Βαρβάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ