Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurogroup - Γιούνκερ: ''Σταματάει οποιαδήποτε επαφή με την κυβέρνηση μέχρι το δημοψήφισμα''

 

 

20:14 Οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
19:59 Σταματάει οποιαδήποτε επαφή με την κυβέρνηση μέχρι το δημοψήφισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Αυτό φέρεται να είπε ο ίδιος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την οποία πήγε να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Αποφάσισα να σταματήσω κάθε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το δημοψήφισμα» αποκάλυψε στους ευρωβουλευτές στην διάρκειας «κλειστής» συνάντησης, σύμφωνα με πηγές της Ευρωβουλής.

19:58 To Εurogroup αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση πριν το ελληνικό δημοψήφισμα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ.
19:53 Όλες οι εμπλεκόμενες στις διαπραγματεύσεις πλευρές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επισημαίνει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
19:37 Ολοκληρώθηκε το Eurogroup για την Ελλάδα όπως ενημέρωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.
18:58 Τουσκ: Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Η Ευρώπη θα παραμένει το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ.
Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.
«Αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανέναν, κόντρα στη θέλησή του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ας περιμένουμε, συνέχισε, το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.
18:40 Μικρή η πιθανότητα προόδου μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

18:36 Reuters: Οι επενδυτές ποντάρουν στο «ναι» των Ελλήνων
Οι Αμερικανοί επενδυτές εκτιμούν ότι οι Έλληνες θα ταχθούν υπέρ της πρότασης των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Βάσει δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη από το Reuters, οι 15 από τους 21 Αμερικανούς επενδυτές εκτιμούν ότι οι Έλληνες θα απαντήσουν «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουνίου.


«Οι Έλληνες φοβούνται πάρα πολύ αυτή τη στιγμή» επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κέλλι, αναλυτής της JP Morgan. «Πολλοί θεωρούν ότι το όχι θα επιφέρει μία καταστροφική κατάσταση» συμπληρώνει ο επενδυτής.

18:29 Mαξίμου: Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών.

17:59 Μέρκελ: Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Κοινός στόχος είναι να μην υπάρχει ανεργία και να υπάρχει ευημερία.

17:58 Ρέντσι: Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της Ελλάδας, υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα, το θέμα της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό.

17:55 Ρέντσι: Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας. Πρέπει να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να εξετάσουμε και το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Μας εξέπληξε η απόφαση για το δημοψήφισμα.


17:53 Ρέντσι: Είναι σημαντικό σε ένα «κοινό σπίτι», στην Ευρώπη, να τηρούμε τους κανόνες. Η συμβίωση έχει και στοιχεία δυσκολίας. Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει δεν θα φτάσουμε πουθενά. 

17:40 Μέρκελ: Ανταλλάξαμε απόψεις για την Ελλάδα - Οι θύρες για διαπραγματεύσεις θα μείνουν ανοιχτές - Χρειαζόμαστε μία κατάσταση όπου θα επιτρέψουν ευρείες μεταρρυθμίσεις 

17:33 Αλ. Τσίπρας: Το "όχι" αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία - Έχω επίγνωση των δυσκολιών - Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε οι δυσκολίες να είναι προσωρινές
17:32 Αλ. Τσίπρας: Όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη
17:32 Τσίπρας: Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης
17:31 Αλ. Τσίπρας: Δόθηκε τελεσίγραφο χωρίς πρόβλεψη για το χρέος και τη χρηματοδότηση και δεν έγινε αποδεκτό 
17:31 Τσίπρας: Σας εκβιάζουν να πείτε "ναι" σε όλα για να γίνετε συνένοχοι στη συνέχιση του μνημονίου
17:30 Αλ. Τσίπρας: Δίνουμε μάχη για να διατηρήσουμε τις συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα - Μας έδωσαν τελεσίγραφο για την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου


17:29 Αλ. Τσίπρας: Απαράδεκτο σε αυτήν την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες 
17:29 Τσίπρας: Απαράδεκτη η στάση των Ευρωπαίων - Έκλεισαν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση δίνει τον λόγο στο λαό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ