Τα 5 κινητά με την μεγαλύτερη ακτινοβολία - Δείτε τα εδώ

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μια επικίνδυνη μη ιοντίζουσα μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται απ τους ιστούς και τα κύτταρα μας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μπει στην ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα.

Ένα προϊόν που έχει φέρει αλλαγές και αναταράξεις στην καθημερινότητα του πολίτη.
Σίγουρα, ο λόγος της δημιουργίας των κινητών ήταν και είναι (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) η διευκόλυνση στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Πλέον η επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά όταν έχουμε απώλειες όπως να μας χαλάσει το προηγούμενο κινητό, να είναι εκτός εγγύησης, και το service να κοστίζει όσο η αξία του.
 

Βέβαια, πριν την αγορά, πρέπει να εξετάσουμε κάποια κριτήρια. 
Τυπικά ο αγοραστής, στην αγορά ενός κινητού, δεν πρέπει να κοιτάει τα features μόνο, αλλά και τα ψιλά γράμματα, καθώς υπάρχουν κινητά που είναι αρκετά βλαβερά για την υγεία, προκαλούν πονοκεφάλους, εγκεφαλικές παρενέργειες και άλλα δυσάρεστα συμβάντα.
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, έχουν δείξει ότι μόνο 10 λεπτά με ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα κύτταρα του εγκεφάλου που συνδέονται με την κυτταρική διαίρεση και τον καρκίνο.
Ο Δρ. John Bucher, Αναπληρωτής Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, στο Εθνικό πρόγραμμα τοξικολογίας, κατέθεσε:

''Μέχρι τώρα, με μόνο 10-12 χρόνια χρήση, υπάρχει μια ανησυχία για αύξηση στον καρκίνο του εγκεφάλου. Το παιδικό κρανίο έχει μια διαμόρφωση που επιτρέπει τη βαθύτερη διείσδυση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων με δυνητικά μεγαλύτερο κίνδυνο''.

Δείτε εδώ ποια κινητά έχουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία:

Τώρα που έχουμε επιβεβαιώσει ένα πράγμα που ήδη γνωρίζαμε, το οποίο είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι επιβλαβή, θα ελλατώσετε την χρήση του κινητού σας;

Πηγή: www.athensmagazine.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ