Live - Δημοψήφισμα : Σταύρος Δήμας: Ναι στην Ευρώπη

Το eirinika.gr για ακόμα μια μέρα βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και τις μεταφέρει λεπτό προς λεπτό !

21:10 Σταύρος Δήμας: Ναι στην Ευρώπη
«ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταύρος Δήμας.
Ο πρώην υπουργός και πρώην Έλληνας επίτροπος τόνισε ότι οι κρίσιμες ώρες που διανύει η πατρίδα μας απαιτούν από όλους σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

19:20 : Αντ. Σαμαρά: Κάθε μέρα που οι τράπεζες μένουν κλειστές, το κόστος μεγαλώνει - Αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης

19:19 : Διάγγελμα Αντ. Σαμαρά: Η Ελλάδα είναι στον αέρα - Έχασε κονδύλια 35 δισ. ευρώ - Παρακαλάμε για νέο μνημόνιο 

19:18 : Διάγγελμα A.Σαμαρά: ''Πρωθυπουργός δεν έχει την παλικαριά να παραδεχθεί ότι αυτός διέταξε το κλείσιμο των τραπεζών - Η χώρα ζει τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της ''

19:15 : Παρέμβαση Αβραμόπουλου υπέρ του «ΝΑΙ» στην Ευρώπη

«Αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας. Από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια» τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως εξήγησε, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών» εξήγησε σε γραπτή του δήλωση.

19:00 : Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος - Την Παρασκευή αποφασίζεται αν θα διεξαχθεί

Μεθαύριο οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφασίζουν εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα - Δύο Έλληνες πολίτες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες όλες οι νομοθετικές πράξεις που σχετίζονται με την διεξαγωγή του

18:52: Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ, Κώστας Καραγκούνης : ''Ρίξατε τη χώρα στα βράχια '' 

18:10 : Απόστολος Γκλέτσος - Λέμε «ΝΑΙ» στην Ευρώπη 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε "ναι" στο ευρώ παρά τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές και να συμφιλιωθούνε ως Έλληνες με αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά» εισηγούνται τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Τελείας»

18:02 : O πρώην Αναπλητωτής Γραμματεας του ΟΗΕ, Σωτήρης  Μουσούρης προτρέπει : Ψηφιστε ''ΝΑΙ'' στην Ευρώπη ! 

17:36 : Διάγγελμα Τσίπρα - Αναλαμβάνω προσωπικά την εξεύρεση λύσης, αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία - Σας καλώ να απαντήσουμε καταφάτικα στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης

17:27 : Δείτε το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού  εδώ 

15:20 : Ν'αντισταθεί «στην επίθεση που δέχεται» κάλεσε τον λαό ο Π. Καμμένος

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο κ. Καμμένος τόνισε πως «το ”ναι” σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, 10.000 οικογένειες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».

Η κυβέρνηση και ο λαός θα αντέξουν ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται.
O κ. Καμμένος, τόνισε πως «το ”ναι” σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, 10.000 οικογένειες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».
Ανέφερε ακόμη ότι υπερψήφιση του ”ναι”, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που έδιωξε 300.000 παιδιά, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό, σημαίνει μείωση των συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

15:08 : Απόσυρση του δημοψηφίσματος ζητεί η ΓΣΕΕ

Διχαστικό και ψευδεπίγραφο χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα η διοίκηση της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι ο χρόνος διενέργειάς του, η ποιότητα και το περιεχόμενό του «καίγεται» μέσα σ’ ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμού της κοινωνίας.
Η Συνομοσπονδία δηλώνει την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή της σε κάθε είδους μνημόνιο «όπως αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας για τη συνέχιση του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού της χώρας, και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο Ευρώ» όπως προσθέτει.
Κάνει λόγο για «άφρονες» επιλογές και απαιτεί την απόσυρσή του.

14:25 : Δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη

"Λεμε ΝΑΙ αν και θέλουμε κάτι καλύτερο" Παρέμβαση πραγματοποίησε η πρωην Επίτροπος της χώρας μας Μαρια Δαμανάκη στέλνοντας μηνυμα για υπερψήφιση του ΝΑΙ. "Δυστυχώς φτάσαμε στην κόψη του ξυραφιού. Αυτή τη στιγμή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί είναι ο φυσικός μας χώρος, ακόμη και όταν τον θέλουμε καλύτερο. Λέμε ΟΧΙ στο διχασμό και το μίσος, γιατί αύριο θα είμαστε όλοι μαζί στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Οι πόρτες της λύσης πρέπει να μείνουν ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή για να μείνουμε στο Ευρώ, για να αποφύγουμε καταστάσεις χωρίς επιστροφή" τονίζει.

14:23 : Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ): «Η νέα πρόταση Τσίπρα προς την τρόικα είναι ακόμα χειρότερο μνημόνιο με αντιλαϊκά μέτρα. Κοροϊδεύουν αισχρά τον ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται ότι τα «όχι» τους είναι «ναι» σε νέες δανειακές συμβάσεις – αντιλαϊκές συμφωνίες – ΝΑΙ στις λυκοσυμμαχίες τους. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τα ακυρώνουμε όλα αυτά. Λέμε: ΟΧΙ στα μνημόνια, ΝΑΙ στην αντίσταση.»

14:04 : Τάκης Ζαχαράτος: «Δεν μπορώ να βλέπω φιλίες χρόνων να χαλάνε ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΌΧΙ»

«Γεια σας, είμαι ο Τάκης Ζαχαράτος και θέλω να πω, "Ναι" στην Ελλάδα της Ευρώπης. "Ναι" στη χαρά, "Ναι" στην αισιοδοξία, "Ναι" σε νέες θέσεις εργασίας, "Ναι" σε μία μόνιμη λύση για τη χώρα μας! "Ναι" στην ανάπτυξη! "Ναι" στην ηρεμία της χώρας! Ένα βροντερό "Όχι" στην εξαθλίωση. Ένα "όχι" στη μιζέρια, "Όχι" στην ολίσθηση της χώρας προς τα πίσω, "οχι" στην αβεβαιότητα, "όχι" στον φόβο»

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί για το καλό της χώρας μας. Δεν μπορώ να βλέπω φιλίες χρόνων να χαλάνε ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ. Όσο υπάρχει διχασμός ανάμεσά μας υπάρχει ο κίνδυνος της λάθος απόφασης, γιατί στη ζωή η ισορροπία δεν βρίσκεται στα άκρα αλλά κάπου στη μέση. Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο. Κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να λέμε και ΝΑΙ και ΟΧΙ. Και μην ξεχνάμε οτι το να είσαι Έλληνας είναι τεράστια τιμή, πολύ μεγαλύτερη από το να ανήκεις σε ένα κόμμα. Καλό μήνα σε όλους!»

13:58 : Οργιάζουν οι φήμες για πιθανές πολιτικές εξελίξεις πριν το αναμενόμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

13:53 : Οπως ανακοινώθηκε, σε λίγη ώρα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει και διάγγελμα. Εντύπωση πάντως προκαλεί η κυβερνητική διαρροή μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από Δευτέρα. Την ώρα δηλαδή που στέλνουμε επιστολή προς τους θεσμούς με πρόταση, λέμε ότι δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση μέχρι την άλλη εβδομάδα!

13:51 : ''Αν γίνει μια πολύ σοβαρή πρόταση από τους πιστωτές θα μπουν όλα σε νέα βάση'', λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.

13:48 : ''Το δημοψήφισμα θα γίνει'', διαβεβαιώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

13:29 : Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα σε λίγη ώρα

13:27 : Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - ''Ναι στην Ευρώπη - Ας μην διαπραγματευόμαστε ότι με μόχθο κατακτήσαμε''

''Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών.

Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.
Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας.
Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν.
Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.''

13:21: '' Ανεδαφικές οι προτάσεις Τσίπρα, δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησης'', λένε οι θεσμοί.

«Too little, too late», η αντίδραση Ευρωπαίων στην προσπάθεια Τσίπρα να συνθηκολογήσει

Θεωρούν την πρόταση της ελληνικής πλευράς ανειλικρινή διότι την ίδια ώρα έχουν γεμίσει την Αθήνα με αφίσες υπέρ του «όχι» 

12:55 : Σοϊμπλε -  ''Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο προηγούμενο στάτους κβο της Ελλάδας''

12:30 : Παπανδρέου''Ελπίζω στο «ναι» και αμέσως μετά να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας''

Συνέντευξη για το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.
 
Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «αν υπερισχύσουν οι συγκινήσεις και η ρομαντική ιδέα της μάχης του Δαβίδ κατά του Γολιάθ θα κερδίσει το "όχι". Αν στηριχθούν το συμφέρον της χώρας και η λογική, θα κερδίσει το "ναι"».

11:55 : Στρατούλης - ''Οι δανειστές έχουν πανικοβληθεί επειδή δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ'' 

«Οι δανειστές πολλά μπορούν να χάσουν από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα, ήδη δεν πήραν τη δόση στο ΔΝΤ και τους έχει πιάσει πανικός», δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Κάλεσε μάλιστα τον λαό να δείξει αλληλοβοήθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο δημοψήφισμα, και εκεί οι πολίτες να πουν το «μεγάλο Όχι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ