Α. Μέρκελ: ''Ο Τσίπρας έστειλε πρόταση αλλά πριν το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση''

Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, διεμήνυσε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της προς τους Γερμανούς βουλευτές. 

Χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, είπε η κυρία Μέρκελ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή. 

Ένας καλός Ευρωπαίος είναι εκείνος που σέβεται τις συνθήκες και το δίκαιο και βοηθά στην σταθερότητα της Ευρωζώνης, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές.

Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερία, υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες.

«Το θέμα είναι αυτό και όχι αν υπάρχει μια διαφορά μερικών εκατομμυρίων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι τα θέματα όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια» είπε κλείνοντας η Μέρκελ, αναφερόμενη στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ