Bloomberg: Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν 70 δισ. δολάρια από την ελληνική κρίση''

Εβδομήντα δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν την Δευτέρα, μετά το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο... 

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα του Bloomberg, η οποία γράφει: «Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά εβδομήντα δισ. δολάρια την Δευτέρα, καθώς οι αγορές σε όλο τον κόσμο "σφυροκοπήθηκαν" εξαιτίας των φόβων για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αντλεί τα στοιχεία του από τον δείκτη «Bloomberg Billionaires Index», μόνο δώδεκα από τους συνολικά 400 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, κατόρθωσαν να δουν κέρδη την περασμένη Δευτέρα. Μεταξύ αυτών ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος, Aliko Dangote, του οποίου η εταιρεία «Dangote Cement», σημείωσε αύξηση κερδών σε ποσοστό 2,35%.

Εκείνη την ημέρα την μεγαλύτερη απώλεια κερδών είχε ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Amancio Ortega, ο οποίος έχασε 2,2 δισ. μέσα σε μία ημέρα! Ο Ισπανός μεγιστάνας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με συνολική περιουσία αξίας 69,2 δισ. δολάρια.

Ο επενδυτής Warren Buffett, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του να αποτιμάται στα 67,1 δισ. δολάρια, έχασε 1,6 δισ. δολάρια την Δευτέρα, ενώ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Bill Gates, σημείωσε απώλειες 1,4 δισ. δολάρια την ίδια μέρα.

Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κρατούν συνολικά στα χέρια τους μια περιουσία αξίας 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 400 δισ. δολάρια περισσότερα από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ