Top Woman η Misty Copeland: Έγινε η πρώτη μαύρη πρίμα μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theater

Μια διαφορετική μπαλαρίνα που σπάει τα συνηθισμένα κλισέ του American Ballet Theater.

Η ιστορία της διαθέτει ένα στοιχείο μοναδικότητας και ομορφιάς. Η Misty Copeland έγινε η πρώτη αφραμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στην 75χρονη ιστορία του American Ballet Theater.

Το επίτευγμα αυτό υπήρξε αποτέλεσμα του αγώνα και της θέλησης της να επιτύχει τον στόχο  της, μιας και η Misty ξεκίνησε το μπαλέτο στα 13 της και δεν διέθετε το σωματότυπο μιας μπαλαρίνας «Έχεις το λάθος σώμα; Είσαι 13 ετών; Πολύ μεγάλη για να ξεκινήσεις τον χορό;» Αυτά είναι τα λόγια που λέει στο video που γυρίστηκε στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας Under Armour, που σημείωσε περισσότερα από 8 εκατ. views στο YouTube.

H Misty Copeland Η 32χρονη χορεύτρια, η οποία ανήκει στο δυναμικό του American Ballet Theater, από το 2001 και έγινε σολίστ, τον Αύγουστο του 2007, ποτέ δεν έκρυψε τους στόχους που είχε στην καριέρα της. Υπήρξε ειλικρινής και εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει η πρώτη μαύρη πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου.

«Οι φόβοι μου είναι ότι θα μπορούσαν να περάσουν άλλες δύο δεκαετίες μέχρι να βρεθεί μία άλλη μαύρη γυναίκα στη θέση που είμαι εγώ! Εάν δεν γίνω πρίμα μπαλαρίνα, ο κόσμος θα απογοητευτεί», είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της «Life in Motion: An Unlikely Ballerina» η οποία δημοσιεύτηκε το 2014 και έγινε μπεστ σέλερ.

Ο «μαύρος κύκνος» του American Ballet, γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτι και μεγάλωσε San Pedro της Καλιφόρνια.

Ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών το μπαλέτο, σε μεγάλη ηλικία για μία χορεύτρια του μεγέθους της. Έκανε τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου δωρεάν, σε μια σχολή της γειτονιάς της.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στους Times, η Copeland, είπε, μεταξύ άλλων: «Η μαμά μου με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι πάντοτε ο κόσμος θα με βλέπει ως μία μαύρη γυναίκα, ανεξάρτητα τι έχω αποφασίσει να κάνω...Δεν είχα ιδέα τι θα κάνω με τη ζωή μου, όταν σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισα στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησα στο American Ballet Theater.

Τότε κατάλαβα ότι ήμουν η μόνη αφροαμερικανή γυναίκα στην εταιρία, ανάμεσα σε 80 χορευτές. Δεν έχω δει ποτέ μία μπαλαρίνα που να μοιάζει σαν εμένα και προσπαθώ να ανοίξω την "πόρτα" για την ιστορία των Αφροαμερικανών μπαλαρινών, η οποία δεν ειπώθηκε ποτέ!».

Τα τελευταία χρόνια η φήμη της Copeland, εκτοξεύτηκε. Η ίδια εμφανίστηκε σε διαφημιστικά και σε τηλεοπτικά σόου, ενώ η ζωή της έγινε αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «A Ballerina's Tale».

Πηγή: cnn.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ