Ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα+ 7 απίθανες συνταγές & όλα όσα τα κάνουν ακαταμάχητα & υγιεινά

Peches melba


Υλικά

4 λευκά ροδάκινα
Ζάχαρη
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
300 γρ. φραγκοστάφυλα
Παγωτό βανίλια 

Παρασκευή
Ποσάρετε σε ελαφρύ σιρόπι τα ροδάκινα χωρισμένα στα δύο για 3-4 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν.
Περάστε από το σιρόπι το φιλέ αμυγδάλου και αφήστε στο φούρνο να καραμελώσουν.
Χτυπήστε στο μπλέντερ 300 γρ. φραγκοστάφυλα.
Βάλτε σε μπολ παγωτό βανίλια, μισό ροδάκινο και μια κουταλιά φραγκοστάφυλο και πασπαλίστε με καβουρδισμένα αμύγδαλα. 

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. ροδάκινα
2 μπανάνες
8 βερίκοκα
1 μικρός ανανάς
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 2 φρούτα του πάθους
5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους
3 κ.σ. λικέρ τριπλ σεκ
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φετούλες. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και χωρίζετε τα βερίκοκα στα δύο. Αφαιρείτε το περίβλημα και την καρδιά του ανανά και τον κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα φρούτα στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε το χυμό από το πορτοκάλι και τα φρούτα του πάθους με το τριπλ σεκ και περιχύνετε τα φρούτα. Αφήνετε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, ενώ βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα προσθέτετε στη δροσερή φρουτοσαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο. 
Σημ.: Μόνο σε περίπτωση που το πορτοκάλι δώσει παραπάνω οξύτητα από την επιθυμητή στη φρουτοσαλάτα, προσθέτετε μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη.
Θερμίδες ανά μερίδα 255 kcals. 
Πολλές βιταμίνες Α και C και φυλλικό οξύ. Αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο, πολύ κάλιο και σίδηρο. Εξαίρετη πηγή διαιτητικών ινών. 

Για τις υπόλοιπες συνταγές πατήστε εδώ

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ