Arty bars: 10 διευθύνσεις που συνδυάζουν διασκέδαση & τέχνη στην Αθήνα

Παλιά ήταν το Zonar’s, το Βυζάντιο, το Νέον και ο Φλόκας. Σήμερα είναι το Τραλαλά, ο Βυσσινόκηπος, το Floral και πολλά ακόμα. Μια νυχτερινή περιήγηση σε καλλιτεχνικά μπαράκια της πόλης στα οποία είτε θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με ανερχόμενους και καταξιωμένους ηθοποιούς, είτε θα χαζέψετε εκθέσεις, είτε και τα δύο. 
Τραλαλά Ασκληπιού 45, Αθήνα 

Ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, τρία επίπεδα που θυμίζουν σπίτι, ανερχόμενοι ηθοποιοί, freestyle ακούσματα, φτηνά και καθαρά ποτά. Αυτό είναι το Τραλαλά της Ασκληπιού, το οποίο έχει γράψει – και συνεχίζει να γράφει – τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή του κέντρου της πόλης, στημένο από ανθρώπους που αγαπούν την Τέχνη εν γένει. Οι μουσικές του παίζουν με θεατρικά και σινεφίλ soundtracks, αλλά μην παραξενευτείτε αν ακούσετε και mainstream επιτυχίες ή αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Το απλό ποτό έχει 6,5€ και τα cocktails 8€. 
Βυσσινόκηπος

Ζωοδόχου Πηγής 27

Βυσσινί πινελιές (όπως αρμόζει σε έναν Βυσσινόκηπο) και χαριτωμένα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, που γίνονται ακόμη πιο ατμοσφαιρικά και ρομαντικά το βράδυ, όταν ανάβουν τα κεράκια πάνω τους, συνθέτουν το σκηνικό του πιο θεατρόφιλου café bar των Εξαρχείων. O Βυσσινόκηπος συγκεντρώνει καθημερινά νέους ηθοποιούς, ανθρώπους του θεάτρου και φιλότεχνους θαμώνες, ενώ οι πίτες και τα χειροποίητα σνακ συνοδεύουν το καφεδάκι το πρωί και τα λαχταριστά cocktail ρέουν άφθονα το βράδυ – δοκιμάστε οπωσδήποτε το «Βυσσινόκηπος». Τα ποτά έχουν 6-7€ και τα cocktails 8€.

Floral Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια 

Η φημισμένη «Μπλε Πολυκατοικία» της πλατείας Εξαρχείων, όπου έμειναν μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής τέχνης, όπως οι Χορν, Μινωτής, Παξινού, Κύρκος, Βέμπο, Φρέντυ Γερμναός και Δημήτρης Μυράτ, δεν θα μπορούσε παρά να είναι «ευλογημένη» με καλλιτεχνικές διαθέσεις. Στο Floral θα πιείτε καφεδάκι χαλαρό το πρωί, και ωραία cocktails το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα cocktails 8€. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ