Το Βερολίνο αδειάζει Τσίπρα -Δεν θα έχουμε σύντομα συμφωνία

Δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα - Θ'ακολουθηθεί μεγάλη διαδικασία .

Επειτα από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα «άδειασε» τον Γιάνη Βαρουφάκη που μίλησε για γρήγορη κατάληξη των διαπραγματεύσεων, σειρά πήρε η γερμανική κυβέρνηση, με ένα σαφέστατο μήνυμα πως δεν υπάρχει περίπτωση για συμφωνία σε 48 ώρες μετά από το δημοψήφισμα. Χρονικό διάστημα που είχε αναφέρει και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης.

Το ενδεχόμενο αυτό το απέρριψε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, που μίλησε σε δημοσιογράφους το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η ίδια πηγή επανέλαβε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση πριν από το δημοψήφισμα. «Η Καγκελάριος, με απόλυτη ψυχραιμία, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής και μετά θα πάρει θέση», τόνισε το στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος τόνισε ότι το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις. Ομως, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί σύντομα συμφωνία. Οταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει πόσος καιρός θα απαιτηθεί για μία τέτοια εξέλιξη, απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις, ενώ στο ερώτημα για το ΑΝ υπάρχουν επαφές της γερμανικής κυβέρνησης με την ελληνική, απάντησε «Βεβαίως και μιλάμε, αλλά σε τυπικό επίπεδο, μεταξύ δύο χωρών της ΕΕ».

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η συμφωνία απαιτεί μία τεράστια διαδικασία, καθώς πλέον το ζήτημα έχει μπει σε ένα εντελώς νέο νομικό πλαίσιο, καθώς η βοήθεια δεν θα έρθει από τον EFSF αλλά από τον ESM.

Το γεγονός ότι για τους Γερμανούς, κατά τα λεγόμενά τους, δεν θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία προκαλεί επιπλέον ανησυχία για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, καθώς- σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης- οι τράπεζες θα ανοίξουν μόνο με συμφωνία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ