Τα αποτελέσματα στο Eirinika από όλη την Ελλάδα - Όχι 61,33% - Ναι 38,69%

01:36

01:27 Στις 10 το πρωί της Δευτέρας η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

01:13 Β. Μεϊμαράκης: Η χώρα μας περνάει πολύ κρίσιμες στιγμές - Η Ν.Δ. πάντε συνέβαλλε δημιουργικά και θετικά στην πορεία της χώρας, το ίδιο θα κάνει και τώρα - Θα συμβάλουμε και αύριο στη σύσκεψη με τον ΠτΔ με προτάσεις ώστε να βγουμε από το αδιέξοδο.

01:11

00:53 «Οι Έλληνες γιορτάζουν το «όχι» τους, τώρα τι γίνεται, καγκελάριε;», αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της για τη Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα Bild.

00:52 Προκόπης Παυλόπουλος: Σήμερα ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, η οποία ερμηνεύεται μόνο με βάση του όρους που διεξήχξη το δημοψήφισμα - Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης, εντός Ευρωζώνης και εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να επιτύχει μια συμφωνία που θα σημαίνει ότι ο λαός σέβεται τις υποχρεώσεις του, αλλά μια συμφωνια που θα εξσαδφαλιζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

00:51 Αλ. Τσίπρας: H Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς όχι μεσα από διαιρέσεις.

00:50 Αλ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ο ελληνικός λαός έδωσε την ετυμηγορία του - Η στάση των πολιτών ήταν υποδειγματική, δώσαμε παράδειγμα δημοκρατίας - Προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και ενότητα, να φροντίσουμε να διαμορφώσουμε αρραγές μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία για να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

00:43

00:40 Στα Γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού μετέβη ο βουλευτής του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

00:39 Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

00:15 Οι δηλωσεις της Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Το μήνυμα έχει φτάσει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και θέτει προ τον ευθυνών τους εκείνους που φαντάστηκαν ότι ένας λαό θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων της διαπλοκής και του πανικού - Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξαύλωσής τους. Σήμερα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, που καλουνται να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, της ιστορικότητας αυτού του μεγάλου «όχι» του ελληνικού λαού. Η ευθύνη είναι και στα χέρια της ΕΚΤ, που οφείλει άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας».

 

00:05

23:58 Σε μισή ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

23:46 Τη Δευτέρα θα απαντήσει ο Τουσκ αν θα διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη

Τη Δευτέρα θα απαντήσει ο Ντόναλντ Τουσκ στο αίτημα του προέδρου της Γαλλίας και της καγκελαρίου της Γερμανίας για το κατά πόσο θα διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης την Τρίτη.

23:45 Συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

23:23

23:14 Στ. Θεοδωράκης: Ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διακινδυνεύσει την παραμονή μας στο ευρώ, ότι δεν θα γίνει πλιάτσικο στις περιουσίες του, ότι θα στείλει διαπραγματευτές επαρκείς και λογικούς με εντολή τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη. 

23:14 Πληροφορίες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη.

22:08 Αντ. Σαμαράς: Παραιτουμαι από την ηγεσία της ΝΔ

22:57

22:42 Δηλώσει του Αντικαγκελάριου  Γκάμπριελ

«Ο Τσίπρας έκαψε και τις τελευταίες γέφυρες«, δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ

Με την απόρριψη των κανόνων του παιχνιδιού της Ευρωζώνης, μέσω του δημοψηφίσματος, νέες συνομιλίες είναι σχεδόν απίθανες, δήλωσε ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ο Τσίπρας έκαψε και τις τελευταίες γέφυρες μέσω των οποίων Ελλάδα και Ευρώπη θα μπορούσαν να φθάσουν σε συμφωνία», ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός στο Tagesspiegel

 

22:39 Oι δηλώσεις Λούκα Κατσέλη
«Η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
Όπως σημείωσε, το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι.

 
22:34 
 
22:30 Γ. Βαρουφάκης: Οι δανειστές αρνήθηκαν επί πέντε μήνες κάθε ουσιαστική συζήτηση για τη λιτότητα και το χρέος.
22:29 Γ. Βαρουφάκης: Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός είπε όχι σε πέντε χρόνια υποκρισίας.
 
22: 09
 
22:19
 
22:02 Ρ. Δούρου: Οι πολίτες μάς έδειξαν τον δρόμο, εμείς καλούμε να υπηρετήσουμε την εντολή τους.
 

22:01 Δ. Κουτσούμπας: Καλούμε όλους και όλες όσοι αισθάνονται δικαιωμένοι σήμερα, να μην εφησυχάσουν. H κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει νέα μέτρα.

21:55 Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Ο ελληνικός λαος γύρισε το πρόσωπό του στο παλιο πολιτικό σύστημα, ενωμένοι όλοι να πετύχουμε συμφωνία ώστε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη - Το υπάρχον πολιτικό σύστημα να καταλάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αποχωρήσει. 
 

21:51 Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Η σύσκεψη θα γίνει στην Εθνική Τράπεζα, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη.
 

21:49 «Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους» χαρακτηρίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
 

21:49 «Η λαϊκή βούληση εκφράστηκε. Οι πολίτες έστειλαν το μήνυμά τους. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αύριο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

21:47 Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

21:46 Με καταμετρημένο το 44,65% των ψήφων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,03%, ενώ υπέρ του «ναι» τάχθηκε το 38,97%. Τα άκυρα είναι 4,94% και τα λευκά 0,76%. Η συμμετοχή φθάνει στο 59,78% επί του συνόλου του εκλογικού Σώματος.

21: 39

21: 38  Στις 22:00 θα κάνει δήλωση ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Μετά το τέλος του δημοψηφίσματος αρκετοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης σχολίασαν το αποτέλεσμα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να το κάνει σε λίγο.

Αναμένεται δήλωση του υπουργού Οικονομικών για το αποτέλεσμα με τη νίκη του «όχι» και τις διαπραγματεύσεις στις 22:00.

21:32 Π. Σκουρλέτης: Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για μια συμφωνία που θα ανοίξει νέους δρόμους

21:30 Στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

21: 30   Στο Μαξίμου έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Νωρίτερα είχε εισέλθει η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

 

21: 28 

21: 18 Δηλώσεις Φ. Γεννηματά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Δείτε τις εδώ

21: 16

21:11 Δεν υπάρχουν σχέδια για επείγουσα σύγκληση του Eurogroup για την Ελλάδα αύριο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε σήμερα Κυριακή Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείς για το αν σχεδιάζεται για αύριο Δευτέρα συνεδρίαση του Eurogroup, ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Σε καμία περίπτωση. (Οι υπουργοί) δεν θα ήξεραν τι να συζητήσουν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

21: 01 

20: 45 

20: 28 

20:15 Με καταμετρημένο το 8,3% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 59,9% και το «ναι» ποσοστό 40,1%. Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια είναι 5,5%. Η συμμετοχή φτάνει στο 53,8%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

20: 24 Τα πρώτα αποτελέσματα: Όχι 59,73% - Ναι 40,27%

20: 19 Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης παράλληλου νομίσματος, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
«Δεν συζητάμε για παράλληλο νόμισμα» ανέφερε ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης. «Δεν νομίζω πως θα μας πετάξουν έξω. Είμαστε έτοιμοι να τους συναντήσουμε ακόμα και απόψε» συμπλήρωσε αναφερόμενος στους θεσμούς, σύμφωνα με το Reuters

 

20: 03 Δηλώσεις Ν . Βούτση 

Δείτε τις εδώ

19: 57 Δείτε το αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο /ekloges.ypes.gr/ 

19:52 Γ. Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για να «κλείσει» σύντομα η συμφωνία

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών με τους διεθνείς πιστωτές προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, ακόμα και εντός των επόμενων 48 ωρών», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα.
«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταλήξουμε (σε συμφωνία) σύντομα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

19:44 Β. Μεϊμαράκης: Εχω εκφράσει την άποψή μου για τη διαδικασία εξπρές με το ασαφές ερωτημα που υπήρξε στο δημοψήφισμα- Είχα πει οτι τη Δευτέρα χρειαζόμαστε και αυτούς που ψήφισαν όχι και αυτούς που ψήφισαν ναι για να μπορέσει η κυβέρνηση να μπορέσει να παρουσιάσει τις θέσεις της και να φέρει συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως έχει πει - Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του. Αν δεν έρθει η συμφωνία εκτιμώ ότι η χώρα βαδίζει σε τραγωδία. 

19:43 «Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται. Η δημοκρατία νίκησε» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

19:30 Στις επτά το απόγευμα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από όπου θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

19: 28  Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ αύριο για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

19: 25  Για σημαντικό βήμα ωρίμανσης της δημοκρατίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν κερδίσει το όχι, θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα», τόνισε και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες και αποκλείω να κρίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με βάση το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι όλα τα μέρη επιθυμούν συμφωνία. Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ότι τα «πράγματα θα είναι θετικά».
 

19:08 Δημ. Παπαδημούλης: Να περιμένουμε τα επίσημα και τελικά αποτελέσματα. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να’ ναι ψύχραιμοι. Ξεκινά μια καινούρια προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί ταχύτατα προς αυτήν την κατεύθυνση. 

19: 06 Εκτίμηση αποτελέσματος Metron Analysis : Οχι - 52%, Ναι 48.5 %
 

19:01 Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το «ναι» λαμβάνει ποσοστό 45,5 - 50,5 %, με το ποσοστό του «όχι» να κυμαίνεται 49,5 - 54,5%.
Σύμφωνα πάντα με την Marc, η εκτίμηση του αποτελέσματος βασίζεται σε στοιχεία δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν όλη την εβδομάδα, αλλά και σε μία πειραματική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το πρωί.

19:00 Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της MRB, το «ναι» συγκεντρώνει από 46% έως 51% και το «όχι»από 49% έως 54%. Στο 8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
 

19:00 Εκτίμηση της Μetron Analysis:
OXI 52% - 54%
ΝΑΙ 46% - 50%
 

18:59 Δημοσκόπηση GPO για το Mega (διενεργήθηκε το Σάββατο): όχι 51,5%, ναι 48,5%

18:59 Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1:
49% ΟΧΙ
46% ΝΑΙ

18: 55 Σε λίγα λεπτά η πρώτη εκτίμηση για το δημοψήφισμα

Σε ήρεμο κλίμα βαίνει προς την ολοκλήρωσης της η διαδικασία του δημοψηφίσματος, με τους ψηφοφόρους της "τελευταίας στιγμής" να πηγαίνουν στα εκλογικά τους τμήματα, πριν το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00.

Έτσι, συνεχίζεται η ομαλή ροή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή αναμένεται να είναι στο όριο των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κοντά στο 65% δηλαδή.

Στις 19:00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της τελευταίας μεγάλης δημοσκόπησης της GPO, η οποία διενεργήθηκε το Σάββατο και φέρνει στο φως σημαντικά ευρήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την πορεία του "ναι" και του "όχι" καθ' όλη της διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά σε σχέση με τις εξελίξεις που φαίνεται να επηρέασαν τις επιλογές των πολιτών.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της GPO κ. Θεοδωρικάκος, λόγω της πολύ σύντομης περιόδου που μεσολάβησε από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος μέχρι τη διεξαγωγή του, αλλά και του γεγονότος ότι οι πολίτες τοποθετούνται στη βάση δύο επιλογών -ναι & όχι- και όχι περισσότερων όπως συμβαίνει με τις βουλευτικές εκλογές, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξουν exit polls.

Μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 21:00 υπό την προϋποθεση ότι θα έχουν συγκεντρωθεί τα αποτελεσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων, αναλογικά κατανεμημένα σε όλη τη χώρα και η διαφορά ανάμεσα στο "όχι" και στο "ναι" να είναι μεγαλύτερη από το 4% για να μην υπάρχει πιθανότητα στατιστικού λάθους.

18:50 Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα - 540 ξένοι δημοσιογράφοι στην Αθήνα

Στην Ελλάδα έχει στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον εν αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχει κατακλυστεί από εκπροσώπους πάρα πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου, περισσότεροι από 1.000 είναι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι από όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ που έχουν πάρει διαπιστεύσεις για να καλύψουν τις εξελίξεις από το Ζάππειο.

Οι ξένοι απεσταλμένοι ΜΜΕ ξεπερνούν τους 540, εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα.
Τα γεγονότα καλύπτουν δημοσιγράφοι της Ε.Ε. αλλά και δημοσιογράφοι από ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κολομβία, Ρωσία, Ιράν και Αίγυπτο.

18: 27 Στο 65% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα 

 Συνεχίζεται ομαλά η ροή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα, με τους ψηφοφόρους της «τελευταίας στιγμής» να πηγαίνουν σα εκλογικά τμήματα πριν το κλείσιμο της κάλπης, στις 19.00.
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμμετοχή αναμένεται να είναι στο όριο των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015 και κοντά στο 65%.

18:19 Reuters Top News ‏@Reuters

Divided and desperate Greeks vote in referendum

Αρθρο του Reuters με τίτλο «Διχασμένοι και απελπισμένοι οι Ελληνες ψηφίζουν στο δημοψήφισμα»

 

18:14 Αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ για σήμερα και αύριο ο #ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

18.08  Κώστας Μπακογιάννης: Έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα

Στο δυσοίωνο μέλλον που περιμένει την Ελλάδα, αμέσως μετά το τέλος του δημοψηφίσματος, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Είπε συγκεκριμένα: «Η ημέρα του δημοψηφίσματος έφτασε. Την τελευταία εβδομάδα είδαμε πολλά. Οικογένειες διχάστηκαν, φίλοι μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια. Η αλήθεια όμως είναι πως όλοι μας, είτε ψηφίζουμε ''Ναι'', είτε ''Όχι'', μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ελπίδες. Τα αιτήματα όλων μας είναι κατά βάση κοινά: δικαιοσύνη, ευημερία, πρόοδος. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί και την ένταση μεταξύ μας. Αυτοί που ψηφίζουν Ναι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Όχι. Αυτοί που ψηφίζουν Όχι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Ναι».

Δυστυχώς, είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα, «έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για την ελληνική κοινωνία. Ας υποσχεθούμε λοιπόν στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήσουμε τις πληγές να γίνουν τραύματα. Άλλωστε, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».
 

18:03: Κυβερνητικό Συμβούλιο το βράδυ. Μόλις υπάρξει ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως -πάντα ανάλογα με το αποτέλεσμα- πως αναμένεται να φύγουν για Βρυξέλλες απόψε το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ