Ο Βαρουφάκης πάει γι' άλλα: Ο πιο κούλ, χαρισματικός και πιο έξυπνος υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ! Ποιος το λέει;

Όπως αναφέρει το κείμενο, λοιπόν: «Σε συνέχεια της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη -ίσως τον πιο κουλ, χαρισματικό και πιο έξυπνο υπουργό Οικονομικών που υπήρξε ποτέ (#MinisterofAwesome)-διετωτώμαι αν θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμη γιά οτιδήποτε τον αφορά.

Επί του Πιεστηρίου : μόλις ανακοινώθηκε η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών και ο " ρόκ στάρ " της παγκόσμιας πολιτικής άνοιξε πανιά γιά το next step στην καριέρα του  . 

Το  γραφείο Τύπου του εκδοτικού οίκου Zed Books στο οποίο εκδίδεται το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά «Global Minotaur» («Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος»), προτρέπει με δελτίο Τύπου τους δημοσιογράφους να ζητήσουν αποσπάσματα της νέας έκδοσης του πρώην υπουργού Οικονομικών. 

 Το γραφείο Τύπου χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη:  είναι «ο πιο κουλ, χαρισματικός και πιο έξυπνος υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ (#MinisterofAwesome)».

Το κείμενο- ύμνος  δημοσιοποίησε  η Ελληνίδα ανταποκρίτρια για την Wall Street Journal Ματίνα Στεβή στο Twitter, στο οποίο αναφέρεται πως αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη «Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος», στο οποίο περιγράφει «τα πραγματικά αίτια που επέβαλαν την Κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα οποία, αν παραμείνουν κρυφά, ελαχιστοποιούν τις δυνατότητές μας ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

Αυτή την εβδομάδα προχωράμε σε μία νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη “Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος” (σε συνημμένο το δελτίο Τύπου), με ένα νέο πρόλογο από τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4, Πολ Μέισον. 

Σκέφτηκα να έρθω σε επαφή μαζί σας σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποιο από τα ακόλουθα: Ένα απόσπασμα του βιβλίου -το βιβλίο είναι πολύ προσιτό και με ενδιαφέρουσα γραφή- αρκετό υλικό που προβλέπει την τωρινή κρίση της Ευρωζώνης και το χάος της χρηματοπιστωτικής μόχλευσης- και λύσεις για το πώς μπορεί η Ευρώπη να γιατρευτεί. 

Ο πρόλογος του Πολ Μέισον μπορεί επίσης να σταλεί σε απόσπασμα. Μία περίληψη των κειμένων για τον Βαρουφάκη και/ή τις ιδέες του για το βιβλίο – θα είμαι πολύ χαρούμενος να συζητήσω ιδέες, ή να σας βοηθήσω σε όλα αν χρειαστεί. 

Προτάσεις για ανθρώπους που μπορούν να γράφουν στον κ. Βαρουφάκη και/ή στο βιβλίο –για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο καθηγητής Στιβ Κιν- έχει υπάρξει ειλικρινής και σαφής υποστηρικτής του κ. Βαρουφάκη και θα μπορούσε να γράψει κάτι πολύ διορατικό και γρήγορο. Σας παρακαλώ να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάθε περίπτωση. Με εκτίμηση, Τζον».

Η Wall Street Journal επικοινώνησε με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Τζόναθαν Μάουντερ, ο οποίος δήλωσε πως δεν ένιωθε ότι ήταν κάτι λάθος στις λέξεις που χρησιμοποίησε για την προώθηση του δελτίου Τύπου και στον τρόπο με τον οποίο αναφερόταν στον κ. Βαρουφάκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντραπώ», δήλωσε ο κ. Μάουντερ και συμπλήρωσε πως απλώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία αυτού του τύπου είναι συνηθισμένη και κανονική. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ