Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: Με το «Οχι», η Ελλάδα επέλεξε να τεθεί εκτός Ευρωζώνης

Να τεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης μετά τη νίκη του «όχι» πρότεινε σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Επιπλέον, τόνισε πως «οι Έλληνες εκλογείς εγκατέλειψαν την οικονομική ένωση και επομένως έμμεσα τη νομισματική ένωση όταν εξέλεξαν πρωθυπουργό της χώρας τον ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, και επιβεβαίωσαν αυτή την επιλογή με το δημοψήφισμα της Κυριακής».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι «δεν μετανιώνει καθόλου που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση» την 1η Ιανουαρίου 1981, όταν της χώρας «ηγείτο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας άνδρας με μεγάλες ικανότητες και μεγάλο σθένος». Υποστήριξε όμως ότι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν ένα «σφάλμα», καθώς οι ηγέτες της χώρας «δεν επιθυμούσαν, ούτε εισηγούνταν να ακολουθηθεί η πολιτική της Ευρωζώνης: δημοσιονομικό έλλειμμα 3%, δημόσιο χρέος 60%».

Τη θέση του κ. Ντ' Εστέν εμφανίστηκε να υποστηρίζει και ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, λέγοντας ότι «η ΕΕ πρέπει να οργανώσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ χωρίς δράματα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ