Κολύμπι, mountain bike και τρέξιμο στη Λίμνη Πλαστήρα

Το XTERRA Greece Championship 2015 είναι μια αθλητική διοργάνωση η οποία συνδυάζει τα x - stream sports μαζί με την ομορφιά του φυσικού τοπίου στην λίμνη Πλαστήρα. 

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 18 χώρες έδωσαν το «παρών» στο XTERRA Greece Championship 2015 (μέρος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος XTERRA), που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα.

Στον κύριο αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν 1.500 μέτρα στη λίμνη, να ποδηλατήσουν 30 χιλιόμετρα με mountain bike σε μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια και δασικούς δρόμους και να τρέξουν 10 χιλιόμετρα στις όχθες της λίμνης.

Παράλληλα, διοργανώθηκε και αγώνας sprint στις μισές ακριβώς αποστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε λιγότερο έμπειρους ή νεοεισερχόμενους αθλητές να δοκιμάσουν και να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε μια αντίστοιχη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του 10χρονου Γάλλου αθλητή Cyril Cressy, ο οποίος εντυπωσίασε και κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών, αλλά και της 59χρονης Barbara Edelston Peterson από τις ΗΠΑ, που έχει βγει 6 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ηλικιακή της κατηγορία και έχει 108 συμμετοχές σε αγώνες XTERRA.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την XTERRA Greece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ