Αυτή είναι η γυναίκα που θα τρέμει όλη η Ελλάδα - Τη λένε Ντέλια είναι ψηλή 40άρα

Αυτή είναι η γυναίκα που τρέμει όλη η Ελλάδα», γράφει το περιοδικό Focus αναφερόμενο στη νέα επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντ. Βελκουλέσκου και τονίζει ότι από εδώ και πέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματεύεται μαζί της.

«Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι αν η 40χρονη Ρουμάνα θα συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση του προκατόχου της ή αν θα θέσει σε νέα βάση τις σχέσεις ΔΝΤ- Ελλάδας», αναρωτιέται το Focus και επισημαίνει ότι «αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες».

«Η Ρουμάνα οικονομολόγος διαδέχεται τον Ινδό Ρίσι Γκογιαλ αφού η ηγεσία του ΔΝΤ αποφάσισε να τον βάλει στο περιθώριο . Η 40χρονη Ρουμάνα έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ελληνικό ζήτημα ενώ υπήρξε και υπεύθυνη των κλιμακίων του ΔΝΤ για τη Σλοβενία και την Κύπρο», γράφει το Focus.

Το βαφτιστικό της όνομα, Ντέλια, προδίδει την αγάπη των γονιών της για την Αρχαία Ελλάδα. Ανάγεται στη Δηλία Αρτέμιδα. Αποτελεί προσδιοριστικό του τόπου όπου γεννήθηκε η θεά του κυνηγιού, τη Δήλο.

Από τα βιογραφικά στοιχεία της που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο γνωρίζουμε ότι η Ντέλια Μοράου γεννήθηκε το 1975. Το 1992 τέλειωσε το λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου. Χάρη σε υποτροφία που κέρδισε έφυγε για σπουδές στην Αμερική, και πήρε πτυχίο απ' το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον το 1997.

Εκείνα τα χρόνια γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο Βίκτορ Βελκουλέσκου, φοιτητή τότε στη σχολή Βιολογίας του Stanford. Σήμερα ο δρ. Βελκουλέσκου είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Ρουμάνους επιστήμονες.

Η σκληρή τεχνοκράτισσα άφησε εποχή στην Κύπρο λόγω των θέσεών της με αποτέλεσμα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να της δώσει το όνομα... «Δρακουλέσκου». Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.

Έχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακρο-οικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο. Για την κρίση εντός της ΕΕ εκπόνησε το 2010 την μελέτη «Μερικοί δυσάρεστοι αριθμητικοί δείκτες για τα δημόσια οικονομικά της Ευρώπης».

Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες. Μάλιστα θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ