Η συμβουλή του Κλίντον στον Τσίπρα στις Βρυξέλλες: Μην βγεις από το δωμάτιο αν δεν ...

Τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες πριν από τη συμφωνία Αθήνας και δανειστών, πολλές ήταν οι παρεμβάσεις από Αμερικανούς αξιωματούχων, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να δώσει μία συμβουλή στον έλληνα πρωθυπουργό πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτό που του είπε ήταν το εξής: «Ο,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ' ουδενί από το δωμάτιο».

Οπως είναι γνωστό -γράφει το δημοσίευμα- και ο Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη, καθώς έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα προς την Ανγκελα Μέρκελ πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, στο οποίο της επεσήμανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους που έκρυβε μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Πέρα από τους δύο προέδρους, πρώην και νυν, υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών με τα επιτελεία τους, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ακόμη και Αμερικανοί στρατηγοί στο ΝΑΤΟ επιστρατεύθηκαν στη συντονισμένη προσπάθεια για να αποτραπεί το Grexit.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ