Made in Greece: Η Δήμητρα η Κέλλυ η Καλομοίρα και η Κατερίνα: Δημιουργοί κοσμημάτων & αξεσουάρ

Κάθε εβδομάδα επιστρέφουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς που αποδεικνύουν πως η Ελληνική ευρηματικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα στο design, μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια εγχώρια αγορά.

Πριγκιπώ
Η Κέλλυ και η Καλομοίρα είναι δύο κορίτσια που ξεκίνησαν να κάνουν παρέα το 2003. Θέλοντας να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν σε πολλά πράγματα στην ζωή τους, αποφάσισαν όσο ήταν φοιτήτριες ακόμη, να γραφτούν στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου τους. Ένα εξ' αυτών ήταν και η κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος. Με αργά και σταθερά βήματα, με ομαδικές εκθέσεις από το 2005 και δύο ατομικές το 2011, είδαν ότι οι δημιουργίες τους είχαν απήχηση. Σήμερα το brand τους, Πριγκιπώ, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα brands κοσμημάτων, καθώς οι λεπτεπίλεπτες δημιουργίες τους από ορείχαλκο και ασήμι κοσμούν ήδη τα χέρια πολλών γυναικών.

Grannys Trip

Η Δήμητρα Μαυρίκου είναι η δημιουργός που κρύβεται πίσω από το brand Grannys Trip. Mε σπουδές πάνω στον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο πριν από πέντε χρόνια. Έδρα της φυσικά, η Αθήνα. Χάρη στον ιδιαίτερο συνδυασμό διαφορετικών μεταξύ τους υλικών και τεχνικών, όπως το κέντημα και το βελονάκι με το μέταλλο και τις πέτρες, η Δήμητρα δημιουργεί statement κοσμήματα επηρεασμένα από την μόδα και την αισθητική των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Η καλοκαιρινή συλλογή Jungle Dance, παίρνει την έμπνευσή της από τα χρώματα της ζούγκλας.

Dudette 

Μεταξωτές κλωστές και μαλακά υφάσματα είναι τα υλικά με τα οποία η Κατερίνα aka Dudette αγαπά να δημιουργεί. Σαν κορίτσι της πόλης, η ίδια αναφέρει πως το αγαπημένο της στέκι είναι το Dude Bar στην οδό Καλαμιώτου κάτι που της έδωσε και την έμπνευση να ονομάσει αντίστοιχα και το brand της. Με μότο της την απλότητα, την δωρικότητα και το sexyness η Dudette δημιουργεί κομψά αξεσουάρ, ικανά να αναβαθμίσουν ακόμη και την πιο basic εμφάνιση.

We Are Still Bold & Beautiful

Τρεις νέοι δημιουργοί, η Έλενα Τσαπάκη, ο Γιώργος Μπαγάκης και η Ελένη Μπαγάκη είναι οι εμπνευστές του brand με το πρωτότυπο όνομα We Are Still Bold & Beautiful. Όλα ξεκίνησαν από μια παλιά οικογενειακή βιοτεχνία στην Κρήτη, όπου και άρχισαν να μοιράζονται νέες ιδέες πάνω στη μόδα και να πειραματίζονται με μεταξοτυπία σε υφάσματα. Γρήγορα τα χαρακτηριστικά κορμάκια και τα t-shirt με τα πρωτότυπα τυπώματα και τα σχέδια εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο έγιναν ανάρπαστα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ