Βαρουφάκης σε κλοιό: Η κατεπείγουσα ερευνά με εντολή Σαββαϊδου – Στην βουλή οι δυο μηνυτήριες αναφορές Γκλέτσου - Γιαννόπουλου

Στην ελληνική βουλή θα παραπεμφθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τις δυο μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του και την σύγκληση της ένορκης διοικητικής εξέτασης από την Σαββαϊδου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα έχει ήδη διατάξει:

1) κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους

2) και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.

Η δικαιοσύνη με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ουσιαστικά έχει δεμένα τα χέρια απέναντι στις όποιες ευθύνες μπορεί να έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ωστόσο όλα είναι ανοιχτά.
Από τον Άρειο Πάγο εξετάστηκαν ήδη σε χθεσινή σύσκεψη όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά λέει ότι σήμερα μπορεί να ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο μπορεί να φέρει τον πρώην Τσάρο της Οικονομίας ενώπιον της δικαιοσύνης λέει ότι ομάδα δικηγόρων θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά συνεργατών του πρώην υπουργού.

Έτσι, η ποινική τύχη του κ. Βαρυφάκη περνάει  πλέον τα στα  χέρια των 300 συναδέλφων του στη Βουλή, ενώ οι συνεργάτες του, μη πολιτικά πρόσωπα, που συνέβαλαν στην ιδέα της ολοκλήρωσης του σχεδίου «plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, βρίσκονται τόσο προ των ποινικών όσο και προ των πειθαρικών τους ευθυνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ