Καταπληκτικό: Ποιοι Έλληνες ηθοποιοί θα υποδύονταν τον Τσίπρα τον Βαρουφάκη τη Ζωή ή την Λαγκάρντ;

Σε μια από τις δύσκολες βραδιές που περνούσαμε τις μέρες του Ioυλίου και τη στιγμή που όλα έμοιαζαν μαύρα με τις δυσβάστακτες απαιτήσεις των εταίρων, σκεφτήκαμε για να χαλαρώσουμε και λίγο το πώς θα ήταν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

 Δηλαδή ποιος ηθοποιός θα ήταν ιδανικός για να ενσαρκώσει έναν πολιτικό του σήμερα.

Τα συμπεράσματα για το τελικό αποτέλεσμα το αφήνουμε σε σας. Kριτήριο μας δεν ήταν μόνο το να υπάρχει μια σχετική ομοιότητα ανάμεσα στα πρόσωπα, αλλά και στο συνολικό στιλ..

Ξεκινάμε από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα μπορούσε να ντουμπλάρει έξοχα ο Μιχάλης Μαρκάτης. 

Την επόμενη φορά (ω μη γένοιτο) που θα βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός σε 17 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης θα μπορούσε για λίγο να τον αντικαταστήσει ο Μιχάλης...

Για ποικίλους λόγους ο Γιάνης Βαρουφάκης ακούστηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός μέσα στο 2015. Θα επιλέγαμε να τον ενσαρκώσει ο Μιχαήλ Άνθης. 

Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα διαλέγαμε την ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνα Νικολαϊδη, η οποία βέβαια και πιο ήρεμη είναι γενικά και πιο λεπτά χαρακτηριστικά έχει στο πρόσωπο της.

Ν' αναφέρουμε, μάλιστα, με την ευκαιρία ότι η πολύ επιτυχημένη παράσταση "12 Ένορκοι" την οποία σκηνοθέτησε πέρσι στο Αλκμήνη θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν στο ίδιο θέατρο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγάζει μια ευγένεια και έχει χιούμορ (έμεινε στην ιστορία του η ομιλία του στη βουλή για την Μπαρτσελόνα πριν αρχίσει βέβαια ν' ανακοινώνει τους νέους φόρους).

Χιούμορ, ευγένεια διαθέτει φυσικά και ο Μελέτης Γεωργιάδης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδεολογικά σίγουρα δε συμπίπτει με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Ωστόσο έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παρουσιαστικό τους.

Αν δεν πειστήκατε για του λόγου το αληθές ένα ακόμα δείγμα γραφής με δύο επιπλέον φωτογραφίες του κύριου Αεράκη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι και εκείνος που θα καλούσες στα γενέθλια σου για να τα γιορτάσετε μαζί, ειδικά αν είσαι Ελληνας.

Μια δημόσια συγγνώμη από τον εξαίρετο ηθοποιό Γιώργο Κέντρο γι' αυτήν τη σύγκριση (αλλά και πρόκληση παράλληλα) είναι απαραίτητη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μπούκαρε καθημερινά σχεδόν με το έτσι θέλω στις οθόνες μας.

Μας φέρει στο μυαλό εκείνους τους αυστηρούς ρόλους που κατά καιρούς έχει υποδυθεί τηλεοπτικά ο Χάρης Ρώμας.

Αλλο ένα πρόσωπο για το οποίο ακούγαμε και βλέπαμε συνεχώς πληροφορίες ήταν ο Μάρτιν Σουλτς. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκός επιτροπής (Κομισιόν) και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα μπορούσε να ενσαρκωθεί ιδανικά από τον Θέμη Πάνου.

Εναν ηθοποιό με μεγάλη υποκριτική γκάμα, τον οποίο θαυμάσαμε στο Miss Violence και πρόκειται να δούμε από τη νέα κινηματογραφική σεζόν στο "Νοτιά", τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη (εννοείται φυσικά πως και εκείνος έχει εντελώς διαφορετικές πεποιθήσεις από τους πολιτικούς - τραπεζίτες της εποχής).

Όταν ο Σουλτς αποσυρθεί με το καλό θα μπορεί να τον αντικαταστήσει ο πρόεδρος του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, που ήδη θα έχει μεγαλώσει κάποια χρόνια και θα έχει αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες. Για την ιστορία ο Σουλτς έχει γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 1955 και ο Μισέλ στις 21 Δεκεμβρίου του 1975. 

Κάθε φορά που βλέπουμε την Κριστίν Λαγκάρντ στην τηλεόραση ένας χαρακτήρας μας έρχεται στο νου.

Της Ντένης Μαρκορά, που υποδύθηκε η Ντίνα Κώνστα στους "Δύο ξένους" Μακράν ο κορυφαίος ρόλος της σειράς (κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα...)

Σε σχέση με όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς που είδαμε όλες αυτές τις ημέρες ο Γάλλος πρωθυπουργός Mανουέλ Βαλς φαίνεται ωραίος τύπος.

Γι’ αυτό και ταιριάζει με τον εξαιρετικό σε κάθε του ρόλο Γεράσιμο Γεννατά. 

Η ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το ευρωκοινοβούλιο ήταν ιστορική. Πολύς κόσμος είδε για πρώτη φορά συνέλευση του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και εμείς. Κάπου μεταξύ ζάπινγκ και δουλειάς διακρίναμε και ορισμένες φυσιογνωμίες που κάτι μας θύμιζαν. Ξεκίνημα από τον Ισπανό ευρωβουλευτή στην ομάδα των Πρασίνων Ερνεστ Μαραγκάλ, ο οποίος φέρνει πολύ σε Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Ο ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού κομμουνιστικού κόμματος Ζοάο Φερέιρα πάλι μοιάζει σαν να είναι δίδυμος αδερφός του ηθοποιού Δημήτρη Γεροδήμου.

H σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα έχει καλλιτεχνική φυσιογνωμία. Το στιλ της παραπέμπει σε αρκετές Ελληνίδες ηθοποιούς.

Προτιμήσαμε τη Σταυρούλα Μάκρα (παίζει αυτό το καλοκαίρι στις Τρωάδες στο Εθνικό Θέατρο) και τη Βερόνικα Δαβάκη.

Πηγή: all4fun.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ