Made in Greece το πάλλευκο νέο ξενοδοχείο Relux στην Ίο - Πρωτοσέλιδο σε κορυφαίo design site

Το 4αστερο Relux άνοιξε μόλις φέτος και βρίσκεται στην πανέμορφη Ίο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στην διακόσμηση κυριαρχούν λευκό και το γκρι, τα οποία και εναρμονίζονται πλήρως με το γαλάζιο του Αιγαίου.

Ο Πραξιτέλης Κονδύλης και ο Παναγιώτης Καρράς από την Α31 ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους σχετικά με την "καλή αρχιτεκτονική" και περιγράφουν εκείνες τις παραμέτρους που καθιστούν ένα σύγχρονο ελληνικό ξενοδοχείο πραγματικά μοναδικό.

Έργα της Α31 έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε αρκετούς διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουν εκτεθεί σε μουσεία και δημόσιους χώρους στην Αθήνα, στη Βαρκελόνη, στη Βουδαπέστη, στο Μπιλμπάο, στη Λευκωσία και στο Πιράνο της Σλοβενίας. Έργα και άρθρα μας έχουν δημοσιευθεί τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή Τύπο.

Η Α31 Architecture είναι μία δημιουργική ομάδα αρχιτεκτόνων, designers και μηχανικών, που με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την κατασκευαστική αρτιότητα δημιουργεί χώρους λιτούς σε διάταξη και ειλικρινείς σε κατασκευή.

Η Α31 Construction, με υπεύθυνο τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Καρρά, παρέχει τη δυνατότητα ποιοτικής υλοποίησης των έργων αυτών. Η διαδραστική λειτουργία των δύο τμημάτων της εταιρείας αποτελεί και το συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Η απαίτηση για τη δημιουργία μοναδικών χώρων γεννά την ανάγκη δημιουργίας μοναδικών αντικειμένων, που θα ενισχύουν με τη σειρά τους την ταυτότητα του έργου. Έτσι δημιουργήσαμε με ξύλο, μέταλλο και σκυρόδεμα σύγχρονης τεχνολογίας μια σειρά από κατασκευές και αντικείμενα. Άμεσα σκοπεύουμε, μέσω του δικού μας εργαστηρίου, να προωθήσουμε τα αντικείμενά μας στην αγορά.

Motto:
“Η δημιουργία χώρων τέχνης αποτελεί πάντα ιδιαίτερη πρόκληση για κάθε αρχιτέκτονα, καθώς οι χώροι αυτοί λειτουργούν ως πεδία δημιουργικών πειραματισμών και εφαρμογής πρωτοποριακών ιδεών”.

Info: Ο Πραξιτέλης Κονδύλης είναι ο ιδρυτής του γραφείου Α31 Αrchitecture και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, στο Πολυτεχνείο της Καταλονίας (UPC) και στην Αρχιτεκτονική Σχολή Βαρκελόνης ( ETSAB ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα reluxios.com

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του designboom.com

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ