Good news: Επαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα- Κεφαλονιά - Ιθάκη

Επαναλειτουργεί, μετά 2,5 χρόνια, η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Κεφαλονιά - Ιθάκη μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών(ΣΑΣ) που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή. Η ακτοπλοϊκή γραμμή είχε καταργηθεί το Νοέμβριο του 2013. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, με την απόφαση αυτή «ικανοποιείται - εν μέρει τουλάχιστον - το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και αποκαθίσταται - σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 - η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης». 

Όπως διευκρινίζεται από το ΥΝΑ «στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει - όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε - και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Το υπουργείο ευελπιστεί ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει άμεσα και σε σημαντικό βαθμό, την τουριστική κίνηση στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά και καλεί όλους - ιδίως τις παραγωγικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις των δύο νησιών - «να αγκαλιάσουν με ψύχραιμο και θετικό τρόπο αυτή την επαναλειτουργία της γραμμής, που σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, μπορεί με την κατάλληλη αντιμετώπιση, να είναι επωφελής για όλους». Τη γραμμή αναλαμβάνει η ναυτιλιακή εταιρεία Levante Ferries με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ