Υιοθεσία σκύλου: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε το νέο πιστό σας φίλο

Η υιοθεσία ενός σκύλου απαιτεί ευθύνη, χρόνο, χρήματα και κατάθεση ψυχής. Είναι ένα νέο μέλος στην οικογένεια και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε. 

Πριν λοιπόν μπείτε στον κόπο να ξεκινήσετε την αναζήτηση για υιοθεσία ενός τετράποδου, δείτε τι θα πρέπει να λάβετε – σοβαρά – υπ’ όψη. 

* Ένα σκυλί χρειάζεται χρόνο και ενέργεια. Ναι, θα σας ανταμείψει στο έπακρο, όμως αν μένετε μόνοι και δουλεύετε 20 ώρες την ημέρα, τότε ο σκύλος ίσως να μην είναι η ιδανική επιλογή. 

* Επίσης, χρειάζεται και χρήματα. Κτηνίατρος, εμβόλια, τροφή, θεραπεία από τυχόν ασθένειες, εγχειρήσεις, παιχνίδια, σπιτάκι, λιχουδιές, βούρτσες. Είστε οικονομικά άνετοι ώστε να καλύψετε όλα τα παραπάνω; Αν όχι, μην το σκεφτείτε, πάρτε ένα λούτρινο κουκλάκι.

 * Σκεφτείτε για ποιον λόγο θέλετε να πάρετε σκύλο; Για να παίζετε; Για να το κοιτάτε και να λέτε «άχου-το;»; Για να ρίξετε γκομενάκι; Για να κάνετε το χατίρι στο πιτσιρίκι που θέλει πάση θυσία ένα σκυλάκι; Για φύλακα; Ο σκύλος θα παραμείνει κοντά σας για είκοσι και βάλε χρόνια, σκεφτείτε λοιπόν μακροπρόθεσμα και όχι με βάση τις τρέχουσες «ανάγκες» σας.

 * Το κατοικίδιο που θα πάρετε θα πρέπει να ταιριάζει όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τον χώρο που ζείτε. Αν μένετε σε διαμέρισμα, τότε ένας μεγάλος σκύλος σίγουρα δεν είναι επιλογή. Το τελευταίο που θέλετε είναι το κατοικίδιό σας να βαριέται, να καταστρέφει πράγματα και να έχει προβλήματα υγείας. Τα μεγάλα σκυλιά, θέλουν και μεγάλους χώρους. 

* Κάποιοι σκύλοι τα πάνε άψογα με τα παιδιά. Αρκετές φορές αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη ράτσα, όσο με τον χαρακτήρα του σκύλου. Μπορεί ένας μεγάλος σκύλος να μην αποτελεί απαραίτητα μια κακή επιλογή για ένα μικρό πιτσιρίκι, όμως η διαφορά μεγέθους είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αναλογιστείτε καθώς μπορούν να συμβούν ατυχήματα. 

Όλη η συνέχεια εδώ - In2life.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ