Τζάκι Κένεντι & Μαρία Κάλλας: Αντίζηλες στη μεγάλη οθόνη σε ταινίες - υπερπαραγωγή

Σε παραγωγή του Αμερικανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ντάρεν Αρονόφσκι και σκηνοθεσία του Χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν, η Νάταλι Πόρτμαν θα υποδυθεί την Τζάκι Κένεντι, κατά το διάστημα των τεσσάρων ημερών που ακολούθησαν τη δολοφονία του συζύγου της, Τζον Φ. Κένεντι, στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Η ταινία, με τίτλο «Jackie», είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2010, ως κοινή επιθυμία των Ντάρεν Αρονόφσκι και της τότε συζύγου του, Ρέιτσελ Βάις. Ο χωρισμός τους, όμως, συντέλεσε στη ματαίωση της ταινίας.


Τζάκι Κένεντι - Νάταλι Πόρτμαν.

Δύο χρόνια αργότερα, η Fox Searchlight αναζήτησε νέα ηθοποιό, για να πρωταγωνιστήσει, επιλέγοντας τη Νάταλι Πόρτμαν και ελπίζοντας πως αυτό θα ήταν αρκετό, για να φέρει πίσω τον Ντάρεν Αρονόφσκι (λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με την Πόρτμαν στον «Μαύρο Κύκνο»).
Πέντε χρόνια μετά, ο Αρονόφσκι (σκηνοθέτης της ταινίας «Μαύρος Κύκνος») παραμένει στη θέση του παραγωγού, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Πάμπλο Λαραΐν του «No» και η Νάταλι Πόρτμαν (Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στον «Μαύρο Κύκνο»)  είναι πλέον έτοιμη να ενσαρκώσει την Τζάκι Κένεντι.

Αρχικά, το σενάριο είχε γραφτεί για μια μίνι σειρά του HBO, που θα εξιστορούσε τις τέσσερις μέρες μεταξύ της δολοφονίας του Τζον Φ. Κένεντι και της κηδείας του, αποτυπώνοντας στην οθόνη την πιο δύσκολη και πιο ευαίσθητη περίοδο στη ζωή της Τζάκι. Μια ταινία που μπορεί να ήταν ιδανική για τον Αρονόφσκι, αλλά και για την Πόρτμαν, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει μόνο στο «Thor», αλλά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικούς ρόλους και να προσδώσει χαρακτήρα ακόμα και σε σημαντικές προσωπικότητες.


Νούμι Ραπάς  - Μαρία Κάλλας.

Μια θεά, που ήθελε να γίνει μια κανονική γυναίκα

Παράλληλα με την ταινία «Jackie», γυρίζεται και η βιογραφική ταινία για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, της σπουδαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας της όπερας, που υπήρξε αντίζηλος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Η Σουηδέζα ηθοποιός Νούμι Ραπάς θα υποδυθεί - σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα - τη θρυλική Κάλλας, στην ταινία που εστιάζει στη σχέση της με τον Ωνάση, η οποία ξεκίνησε το 1957 και τελείωσε το 1968, όταν ο εφοπλιστής την άφησε για την Κένεντι, αν και οι δυο τους συνέχισαν τις μυστικές συναντήσεις τους για πολλά ακόμα χρόνια.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας «Callas», η ταινία αφορά σε μια εκπληκτική γυναίκα, που είχε μεγάλη επιθυμία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα, που είχε επιλέξει. Η Κάλλας ήταν μια θεά, που ήθελε να γίνει μια κανονική γυναίκα, αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ