Made in Greece: Ancient Kallos φανταστικά resort ρούχα - Τα φτιάχνουν η Λαμπρινή & η Στέλλα Σταύρου Top Women Θεσσαλονικιές

Με δύναμη απο την Θεσσαλονίκη: Δύο Top Women η Λαμπρινή και η Στέλλα Σταύρου είναι το δίδυμο πίσω από το καλαίσθητο resort wear brand που εντελώς τυχαία ανακάλυψα χθες καθώς έκανα με την κόρη μου βόλτα στο γραφικό σοκάκι της Αντιπάρου. 
Ancient Kallos το όνομα του Made in Greece νέου brand ποιοτικών και καλόγουστων ρούχων . 
«Είμαστε στο ξεκίνημα, βέβαια λένε οι αλλά πιστεύουμε πολύ σ’ αυτό που κάνουμε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία των πολλών ετών που μας ακολουθούν. Όλα τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα και είμαστε περήφανες γι’ αυτό! Απευθυνόμαστε στον καλοκαιρινό τουρισμό που θέλει να πάρει κάτι ποιοτικό με ελληνική ταυτότητα, αλλά και στην Ελληνίδα που αγαπάει το καλοκαίρι. Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε μπουτίκ ξενοδοχείων, νησιών, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Η Ancient Kallos είναι η πρώτη αμιγώς resort wear εταιρία στην Ελλάδα!».
 
 
 
Ποιά η σχέση τους όμως με την μόδα πριν την δημιουργία της ANCIENT KAΛΛΟS; 
 
Η Στέλλα, με σπουδές στο χώρο της μόδας, εργαζόταν τα τελευταία 20 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση ρούχων που ιδρύθηκε από τους γονείς μας πριν από 35 χρόνια! Η Λαμπρινή με σπουδές στο Πολυτεχνείο διατηρεί 20 χρόνια γραφείο ως πολιτικός μηχανικός και αναλαμβάνει κατασκευές ιδιωτικών έργων και interior design κατοικιών & ξενοδοχείων. 
 
Τόσο όμως η επαφή της Λαμπρινής με την οικογενειακή επιχείρηση όσο και τα πολύ συχνά ταξίδια στο εξωτερικό που κάναμε μαζί παρακολουθώντας επιδείξεις μόδας τιςς έφερνε και τις δύο πολύ κοντά στον μαγικό χώρο της μόδας. H συνεργασία τους άλλωστε αποδεικνύει την άμεση σχέση που έχουν ο χώρος της μόδας με την αρχιτεκτονική και το interior design.
 
Ειρήνη Νικολοπύλου:  Και οι δύο αποτελείτε τον ορισμό τη σύγχρονης, επιτυχημένης δυναμικής γυναίκας. Ποιό είναι το μυστικό σας για να συνδυάζετε καριέρα και οικογένεια; 
 
Στέλλα Σταύρου: Αναμφισβήτητα πρώτη προτεραιότητα είναι η οικογένεια! Η σωστή διαχείριση χρόνου σε συνδυασμό με την υποστήριξη και η ενθάρρυνση που έχουμε από τα μέλη της οικογένειας μας βοηθά καθημερινά να εξελίσσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, το μεγαλύτερο κέρδος, θέλουμε να πιστεύουμε, που αποκομίζουν τα παιδιά μας είναι ότι με βεβαιότητα αναπαράγουν το στερεότυπο της συμπεριφοράς μας. Έτσι λοιπόν όσο εμείς συμπεριφερόμαστε πειθαρχημένα και τα παιδιά μας συμπεριφέρονται και αντιλαμβάνονται τον κόσμο ανάλογα. 
 
Ε.Ν: Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν;
 
Στέλλα & Λαμπρινή Σταύρου: Πιστεύουμε ότι η συλλογή μας ξεχωρίζει λόγω του ελληνικού της ύφους της. Ας μην ξεχνάμε ότι ούτως άλλως, το λεγόμενο Greek Chic απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια καθολική, οικουμενική αποδοχή. Το σημαντικότατο πλεονέκτημα της Ancient Kallos όμως είναι η σχέση ποιότητας - τιμής! Αποτελεί γεγονός ότι παρά την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας μπορούμε και απευθυνόμαστε σε ευρύ αγοραστικό κοινό. 
 
Ε.Ν: Πόσο εύκολο είναι όμως να βρει κανείς πια ποιοτικές πρώτες ύλες και μη συνθετικά υφάσματα; 
 
Στέλλα & Λαμπρινή Σταύρου: Αγαπάμε τις φυσικές ίνες κυρίως τα βαμβακερά υφάσματα, τις δαντέλες και το μετάξι. Τα εργοστάσια υφασμάτων προσφέρουν κυρίως συνθετικά υφάσματα γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ και μας απογοήτευσε! Παρόλα αυτά η επιμονή μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε υφάσματα άριστης ποιότητας όπως βαμβακερές guipoure δαντέλες, βαμβακερά broderie, βαμβακερά macramé, βαμβακερές γάζες και ολομέταξα ντεγκραντέ υφάσματα. 
 
 
Ε.Ν: Ποια ήταν η έμπνευση σας για την φετινή συλλογή; Ισχύει ότι έχετε ταξιδέψει στα νησιά της ελλάδας για να βρείτε αυθεντικά σχέδια για τα κεντήματα που βλέπουμε στα ρούχα σας; 
 
Στέλλα & Λαμπρινή Σταύρου: Τα αυθεντικά Λευκαδίτικα κεντήματα που συναντά κανείς στην σειρά  "Lefkada" έχουν ήδη αγαπηθεί πολύ! Ταξιδέψαμε στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Καρυές όπου θαυμάσαμε από κοντά την τέχνη του κεντήματος. Υιοθετήσαμε το Λευκαδίτικο κέντημα πάνω σε πουκάμισα και σε φορέματα και νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα μας αντάμειψε . 
 
 
Η boutique στην Αντίπαρο όπου συνάντησα τα ANCIENT KALLOS
 
 
Ε.Ν: Πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς ένα τόσο μεγάλο βήμα εν μέσω κρίσης και που νομίζετε ότι οφείλεται η τόσο γρήγορη επιτυχία σας και η ανταπόκριση από το κόσμο; 
 
Σ.Σ: Δεν είναι καθόλου εύκολο να στήνεις ένα νέο project εν μέσω κρίσης! Όταν όμως δουλεύεις καθημερινά σκληρά και με πολύ αγάπη για αυτό που κάνεις η επιτυχία δεν αργεί να έρθει! 
 
Ε.Ν: Που βρίσκουμε τα Αncient Kallos και που κυμαίνονται οι τιμές τους; 
 
Λ.Σ: Τα Ancient Kallos μπορεί κανείς να βρει στο κατάστημα Bettina στην Αθήνα και στο e-shop Bettina, στην μπουτίκ Sloane στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μπουτίκ νησιών όπως στο Cabana Azul στην Οία της Σαντορίνης στην Melinia boutique στην Μύκονο στην μπουτίκ Εlectric στην Νάουσα της Πάρου, στην Ζafiriapatmos στη χώρα της Πάτμου, σε μπουτίκ ξενοδοχείων όπως στο Eagles palace resort και στο Danai beach resort αλλά εννοείται ότι ο κατάλογος των σημείων πώλησης συνεχώς μεγαλώνει!
 
Εγώ τα βρήκα στην Αντίπαρο στο υπέροχο εμπορικό δρομάκι και στην καλύτερη μπουτίκ Zali (Φωτό επάνω)
 
Ε.Ν: Που δημιουργούνται; 
 
Σ.Σ: «Είναι ο χώρος όπου στεγαζόταν η οικογενειακή επιχείρηση εδώ και 30 χρόνια, οπότε έχουμε πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες από εδώ! Είναι ευάερα, ευήλια, με θέα δύο υπέροχα νεοκλασικά κτίρια απέναντί μας. Αυτό αρκεί για να ξεκινήσουμε ευχάριστα τη μέρα μας, αφού εδώ περνάμε πολλές ώρες».
 
 
Ε.Ν: Τι αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;
 
Στέλλα & Λαμπρινή Σταύρου: «Αυτό που αγαπάμε περισσότερο στη δουλειά μας είναι η χαρά της δημιουργίας! Ο ενθουσιασμός για ό,τι νέο και συναρπαστικό, που προκύπτει έπειτα από μεγάλη έρευνα και αυστηρή επιλογή που κάνουμε για να καταλήξουμε στα τελικά σχέδια. Και, φυσικά, η ικανοποίηση του αποτελέσματος».
 
 
Φωτογράφισα λοιπόν την κόρη μου Ελενα Τουπογιάννη με τα Ancient Kallos 
 
Ε.Ν: Ποιό είναι το μυστικό σας για να συνδυάζετε καριέρα και οικογένεια; 
 
Στέλλα & Λαμπρινή Σταύρου: Αναμφισβήτητα πρώτη προτεραιότητα είναι η οικογένεια! Η σωστή διαχείριση χρόνου σε συνδυασμό με την υποστήριξη και η ενθάρρυνση που έχουμε από τα μέλη της οικογένειας μας βοηθά καθημερινά να εξελίσσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, το μεγαλύτερο κέρδος, θέλουμε να πιστεύουμε, που αποκομίζουν τα παιδιά μας είναι ότι με βεβαιότητα αναπαράγουν το στερεότυπο της συμπεριφοράς μας. Έτσι λοιπόν όσο εμείς συμπεριφερόμαστε πειθαρχημένα και τα παιδιά μας συμπεριφέρονται και αντιλαμβάνονται τον κόσμο ανάλογα. 
 
*Αποσπάσματα από δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις τους σε δύο θαυμάσια sites: www.lfof.gr 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα των ΑΝCIENT KALLOS στο facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ