Τσίπρας: ''Η συμφωνία έχει αγκάθια - Υλοποιούμε επιλογές που δεν θα κάναμε''

«Είμαστε στην τελική ευθεία, αλλά η συμφωνία έχει αγκάθια», είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να βγούμε από την κρίση. Δεν μπορεί να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη».

Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ελπίζει η συμφωνία να δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η πολιτική αυτή έχει αγκάθια. Τόνισε μάλιστα πως «υλοποιούμε επιλογές που δεν θα κάναμε. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε αντίρροπα μέτρα για αυτούς που βάλλονται από αυτά».

Δεν θα περιοριστούμε στα στενά όρια της συμφωνίας. Θα διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να πετύχουμε βιώσιμο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων.

Μέτρα-παραμβάσεις υπέρ των αγροτών

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας είναι στρατηγικός για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αλλά και των νέων.
Μίλησε για επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων με στόχο τον εξορθολογισμό της αγροτικής παραγωγής. «Μπορεί να εξελιχθεί σε κινητήρα για την ανάπτυξη προς όφελος των ανθρώπων της αγροτιάς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ