Δείπνησαν στην ταβέρνα του πριν φιμώσουν τον άτυχο Υδραίο - οι 7 σήμερα στον εισαγγελέα‏

Οργανωμένο σχέδιο σπείρας Γεωργιανών κακοποιών «βλέπουν» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα.

 

 

Εννέα άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών, εκ των οποίων τα επτά βρίσκονται υπό κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος πέντε ατόμων που έχουν ήδη προσαχθεί και φέρονται να έχουν υποπέσει σε αρκετές αντιφάσεις κατά την εξέτασή τους από την Ασφάλεια Αττικής και να μη μπορούν να δικαιολογήσουν συγκεκριμένα στοιχεία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το βράδυ της δολοφονίας, μέλη της σπείρας είχαν δειπνήσει στην ταβέρνα του θύματος. Πρόκειται για τα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν λίγο μετά τη ληστεία να προσπαθούν να νοικιάσουν θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στην Αίγινα.

Οι επικεφαλής των ερευνών αναφέρουν ότι για όλους, πλην του ανδρόγυνου που δούλευε στην κουζίνα του εστιατορίου, έχουν προκύψει στοιχεία που τους συνδέουν σαν ομάδα. Κάποιοι εκ των προσαχθέντων είναι και γνώριμοι της Ασφάλειας, οι οποίοι όμως αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο φόνο και κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η Σήμανση εντόπισε δακτυλικά αποτυπώματα στο σπίτι του θύματος τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.

Πλέον, οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στον άνδρα και τη γυναίκα που κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί στις 3 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και πιθανότατα έχουν στην κατοχή τους και τις 50.000 ευρώ που έκλεψαν από την οικία του επιχειρηματία.

Ο ιδιοκτήτης του θαλάσσιου ταξί με το οποίο διέφυγε το ανδρόγυνο μίλησε στο «Εθνος» και ανάφερε ότι δεν είχε ιδέα τού ζήτησαν να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα διότι είχε αρρωστήσει το παιδί τους και έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Πλήρωσαν 500 ευρώ σε μετρητά και εξαφανίστηκαν στα νότια προάστια. «Δεν είχα ιδέα. Δε μου φάνηκε τίποτα ύποπτο. Πολλές φορές έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά, ενώ οι πελάτες μου ζητούν συνέχεια να τους πάω Βάρκιζα γιατί είναι κοντά στο αεροδρόμιο. Και ο άντρας και η γυναίκα κρατούσαν από ένα σακβουαγιάζ, είχαν φωτογραφική μηχανή και φαινόντουσαν τουρίστες. Μιλούσαν ελληνικά και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα», δήλωσε στο «Εθνος» ο οδηγός του θαλάσσιου ταξί.

Στο εισαγγελέα οι συλληφθέντες 
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι επτά Γεωργιανοί
που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα. Οι δράστες που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατοικία του νησιού και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν. Η 58χρονη γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία ενώ ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα στο νησί.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Με θαλάσσιο ταξί κατάφερε και διέφυγε το ζευγάρι Γεωργιανών, στους οποίους οι δράστες της ληστείες είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 40.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναζητείται στην περιοχή της Βάρκιζας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ