Την Δευτέρα η ανακοίνωση του κόμματος της Ζωής: Μέσα η Νάντια Βαλαβάνη - Μαζί της & Γλέζος - Βαρουφάκης;

Βέβαιαη θεωρείται πλέον η ίδρυση νέου κομματος από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και πλέον έχουμε περάσει στην ονοματολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί την Δευτέρα. Κι αυτό, γιατί ο δρόμος θα ανοίξει από την Πέμπτη το βράδυ και μετά μετά την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό θα μετέχουν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Παναγιώτης Ζαχαριάς και δεν αποκλείεται και ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Όπως ανέφερε σήμερα  δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το μόνο που μένει είναι να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημιουργία του νέου κόμματος του οποίου θα ηγηθεί.

 Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας, που ιδρύσει, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις», αναφέρουν οι «ΕΦ.ΣΥΝ».

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

 

Γλέζος: Δεν υπάρχει μόνο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – Μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο

Μια σιβυλλική δήλωση που αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, έκανε ο Μανώλης Γλέζος από την Πάρο. Σε αυτήν αφήνει αναπάντητο αν θα κατέβει στις εκλογές και αν ναι, με ποιο κόμμα. Μάλιστα σημείωσε πως οι επιλογές δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Στον απόηχο της χθεσινής προτροπής του ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, ως εξής: «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει ο λαός. 
Αν ο λαός αποφασίσει και πει ‘Μανώλη σε θέλω εδώ ή εκεί, εγώ θα το κάνω’».
«Έχω δείξει στην πράξη ότι πειθαρχώ στις αποφάσεις του λαού. 

Ερωτηθείς πάντως αν είναι οι πολίτες της Νάξου που θα αποφασίσουν για το πολιτικό του μέλλον, εκπλήσσει. 
«Είπα στο τέλος της ζωής μου να τιμήσω τη μάνα μου που είναι από την Πάρο και τον αδερφό μου που γεννήθηκε εκεί και εκτελέστηκε από τους Ναζί», λέει, περιμένοντας από τους Παριανούς να του υποδείξουν τι πρέπει να κάνει.

Κληθείς να επιλέξει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας, αναρωτιέται αν αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές. 

«Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο», λέει.

«Θέλω να εφαρμοστεί επιτέλους το αξίωμα ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», συνεχίζει, παραπέμποντας στον Καταστατικό Χάρτη που έχουν δημιουργήσει στ’ Απεράθου. 

«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στον λαό και ασκούνται από τον λαό», αναφέρεται σε αυτόν.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ