Στο twitter του ο λόγος που ο αυτόχειρας σκότωσε τους δύο πρώην συναδέλφους του

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν έστειλε το 23σελιδο μανιφέστο του στο ABC News. Ένα κείμενο ασυνάρτητο και γεμάτο μίσος, με το οποίο ο άνδρας που εργαζόταν μέχρι πριν από δυο χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό WDBJ Μπράις Γουίλιαμς, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί δολοφόνησε εν ψυχρώ την 24χρονη δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ και τον 27χρονο κάμεραμαν Άνταμ Γουόρντ.

Την ώρα που η Άλισον έπαιρνε συνέντευξη και ήταν σε ζωντανή σύνδεση, ο Γουίλιαμς, έχοντας πάνω του κάμερα που κατέγραφε τα πάντα, τους πλησίασε, τους πυροβόλησε και τους σκότωσε, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και τη γυναίκα από την οποία η Πάρκερ έπαιρνε συνέντευξη. 

Η φρίκη που είχε σχεδιάσει ο 41χρονος άνδρας δεν σταμάτησε εκεί. Ανέβασε στο twitter τα video που δείχνουν τη στιγμή της δολοφονίας, "παγώνοντας" την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Στη συνέχεια έφυγε από το σημείο της δολοφονίας αλλά το πρόσωπό του είχε καταγραφεί από την κάμερα του θύματός του, μάρτυρες είδαν την πινακίδα του αυτοκινήτου του και ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. 

Πέντε ώρες μετά το μακελειό, η αστυνομία εντόπισε τον Φλάναγκαν σε περιοχή τρεις ώρες έξω από τη Βιρτζίνια. Εκεί, ο δολοφόνος προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Αλλά επέζησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά εκεί πέθανε. 

Προτού αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, έγραφε στο Twitter, σε λογαριασμό με το όνομα «Μπράις Γουίλιαμς», όνομα που χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο όταν εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7:

 

 

Και ενώ όλη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, στα γραφεία του ABC News έφτασε με φαξ το 23 σελίδων μανιφέστο του 41χρονου δολοφόνου. Ένα κείμενο ασυνάρτητο, ένα είδους σημείωμα αυτοκτονίας, όπου το μίσος περίσσευε. 

Κατηγόρησε τα θύματά του κι άλλους πρώην συναδέλφους του στο κανάλι WDBJ, θυγατρική εταιρία του CBS, πως τον κορόιδευαν γιατί ήταν μαύρος και γιατί ήταν ομοφυλόφιλος. 

"Το ερώτημα είναι Γιατί; Αφού κατέγραψα τον πόνο της ζωής μου σε 100 σελίδες, ρώτησα τον εαυτό μου Γιατί όχι; Διάολε, εκπλήσσομαι που δεν το έκανα νωρίτερα" έγραψε στο κείμενο που είχε τίτλο "σημείωμα αυτοκτονίας για φίλους και συγγενείς". 

Ο Φλάναγκαν υποστηρίζει πως υπέφερε από καψόνια, διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά, υποστηρίζοντας πως δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και λευκές γυναίκες στη δουλειά και ισχυρίζεται πως ήταν θύμα γιατί ήταν "ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας".

 


Περιγράφοντας τη ζωή του, ο 41χρονος δολοφόνος ισχυρίζεται πως ως έφηβος είχε δουλέψει σαν μοντέλο και συνοδός κυρίων, συγχρόνως με τη δουλειά του στην τηλεόραση. Παραδέχεται πως ήταν και ο ίδιος ρατσιστής "κατά λευκών, μαύρων και Λατίνων". 
 

Σε κανένα σημείο του μανιφέστου δεν αναφέρει ονομαστικά τα δυο θύματά του, αλλά κάπου αναφέρει πως οι σφαίρες του είχαν τα αρχικά τους. 

Κάνει αναφορά στη σφαγή του Τσάρλεστον (σ.σ. τον περασμένο Ιούνιο ο λευκός ρατσιστής Ντίλαν Ρουφ μπήκε σε εκκλησία μαύρων και εκτέλεσε τον ιερέα και πιστούς), ενώ εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Seung-Hui Cho που σκότωσε 32 ανθρώπους στο Virginia Tech το 2007. 

"Ο θυμός μου χτιζόταν σταθερά. Ήμουν μια ανθρώπινη πυριτιδαποθήκη και περίμενα να εκραγώ ανά πάσα στιγμή! Τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής μου, φόρεσα ένα χαρούμενο προσωπείο για να κρύψω αυτό που ερχόταν. Είπα σε κάποιους τυχαίους αγνώστους ή σε ανθρώπους που συνάντησα σε πολλές δουλειές, πόσο μισούσα τους ανθρώπους. Αλλά το έλεγα με χαμόγελο" έγραψε. 

Πηγή: DailyMail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ