Αποκλειστικό: Τι είπε στο Εirinika χθες με πανσέληνο η ΥΠΠΟ Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης (Φωτό - Βίντεο)

Το Eirinika συνάντησε τυχαία την νέα υπουργό Πολιτισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα στην χθεσινή υπέροχη βραδιά με πανσέληνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Συνοδευόταν από τον αεικίνητο Πρόεδρο & γενικό διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή. 

Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, απόλαυσαν το Σάββατο την αυγουστιάτικη πανσέληνο, οπότε κορυφώθηκαν και οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης πανσελήνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στα περισσότερα σημεία η προσέλευση ήταν μεγάλη, η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση των επισκεπτών φανερές.

Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν συμμετείχε στον εορτασμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι χιλιάδες που έκαναν τη βόλτα τους στη ρίζα του λόφου δεν σήκωναν τα μάτια τους ν' αντικρίσουν το φεγγάρι να κρέμεται από πάνω της και να τη βάφει χρυσή με το φως του.

Σχεδόν «απαγορευτική» λόγω κοινού ήταν η διέλευση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που από τις οκτώ το βράδυ και για ένα τρίωρο ήταν σχεδόν αδύνατον να τη διασχίσεις! Στους συρμούς του μετρό που οδηγούσαν στην Ακρόπολη ο κόσμος λογομαχούσε για το ποιος θα χωρέσει, καθώς στις αποβάθρες υπήρχε μεγάλος συνωστισμός και δεν χωρούσαν όλοι στα βαγόνια.

Απαγορευτική ήταν και η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο πρόεδρος του μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, υποδέχθηκε την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. 

 

Η υπουργός Πολιτισμού μίλησε για τον ενθουσιασμό της που έβλεπε τόσο πολύ κόσμο να συρρέει για να δει νύχτα τα εκπληκτικά εκθέματα.

Μπροστά από την κεντρική πύλη σημειώθηκε το αδιαχώρητο για ώρες, ενώ όσοι μπήκαν, μπήκαν από νωρίς κι έμειναν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί.

Καλλιτέχνες παρουσίασαν χορογραφίες τάνγκο και στη συνέχεια δεκάδες ήταν τα ζευγάρια των επισκεπτών που στροβιλίστηκαν υπό τους ήχους της ορχήστρας του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου περίπου 32.000 επισκέπτες πέρασαν, όλη την ημέρα, από το μουσείο όταν οι 10.000 είναι αριθμός που μπορεί να αντέξει! Ωστόσο όλα κύλησαν εξαιρετικά χάριν στη σωστή οργάνωση και την προσφορά των εργαζομένων.

Το μουσείο παρέμεινε ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης έκθεσης αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών», την οποία απόλαυσαν το βράδυ περί τους 8.000 θεατές.

Φωτό - Ρεπορτάζ: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ