Made in Greece η Nestcargo: Η πρώτη online αγορά μεταφορών με boss δύο νέους Έλληνες - Εντοπίζει άμεσα τη βέλτιστη προσφορά

Η nestcargo είναι η ηλεκτρονική αγορά φορτίων που φέρνει σε επαφή εμπορικές/βιομηχανικές επιχειρήσεις με μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες. Βοηθά επιχειρήσεις να εντοπίσουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, τον κατάλληλο συνεργάτη στην πιο ανταγωνιστική τιμή για τη μεταφορά φορτίων μέσω ξηράς, θαλάσσης και αέρος, από και προς την Ελλάδα.

 

Η πλατφόρμα της nestcargo είναι ενεργή από το Σεπτέμβριο 2014 και λειτουργούσε μέχρι πρότινος υπό την ονομασία TruckBird. Το όνομα της πλατφόρμας εξελίχθηκε σε nestcargo,  καθώς η λέξη truck(=φορτηγό) παρέπεμπε μόνο σε οδική μεταφορά, ενώ σημαντικό μέρος των χρηστών ζητούσαν υπηρεσίες θαλάσσιας και αεροπορικής μεταφοράς.
Στην ηλεκτρονική αγορά έχουν καταχωρηθεί έως τώρα πάνω από 1,200 εμπορευματικά φορτία από τις 650 και πλέον εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας. H nestcargo έχει καταφέρει να διευκολύνει τη διαδικασία εύρεσης μεταφορικών εταιρειών, καθώς και να προσφέρει ένα εργαλείο εύρεσης της καλύτερης δυνατής τιμής στην αγορά των διεθνών μεταφορών.

Η πλατφόρμα είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία καταχωρεί δωρεάν το φορτίο προς μεταφορά και αυτομάτως ειδοποιούνται οι κατάλληλες μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη μεταφορά. Στη συνέχεια οι μεταφορικές δίνουν την καλύτερη δυνατή τιμή για τη μεταφορά του φορτίου και έτσι η εμπορική εταιρεία έχει άμεσα προσφορές μεταφοράς από πολλές διαφορετικές εταιρείες, μέσω ενός διαγωνισμού κλειστού φακέλου. Έπειτα, επιλέγει την μεταφορική που επιθυμεί με βάση την προσφερόμενη τιμή αλλά και το βαθμό αξιολόγησης που έχει από προηγούμενες συνεργασίες μέσω της πλατφόρμας. Μετά τη μεταφορά του φορτίου η εμπορική εταιρεία αξιολογεί τη μεταφορική, αυξάνοντας την αξιοπιστία και την ποιότητα όλης της ηλεκτρονικής αγοράς.

Αρχικός σχεδιασμός της nestcargo ήταν η πιλοτική φάση λειτουργίας της πλατφόρμας στο πλαίσιο της οποίας η πρόσβαση των εταιρειών ήταν δωρεάν, να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούλιο και να ξεκινούσε η κανονική φάση συνδρομητικής λειτουργίας και χρέωσης των εταιρειών. Ωστόσο, λόγω των capital controls και της συνακόλουθης δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, η εταιρία θέλοντας να ενισχύσει τις ελληνικές εταιρείες, ανέστειλε την έναρξη των συνδρομών έως τον Σεπτέμβριο 2015.

Με λίγα λόγια, η ηλεκτρονική αγορά της nestcargo προσφέρει αξία στους φορτωτές, καθώς τους εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο κατά τη συλλογή προσφορών, βοηθά στην εύρεση της καλύτερης δυνατής τιμής ανά δεδομένη χρονική στιγμή και φυσικά τους δίνει πρόσβαση σε αξιολογημένες μεταφορικές και διαμεταφορικές επιχειρήσεις από προηγούμενες συνεργασίες μέσω της πλατφόρμας.
Για τις συνεργαζόμενες μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες η αξία που δημιουργείται είναι προφανής. Πρόσβαση καθημερινά σε νέα φορτία, αύξηση του κύκλου εργασιών τους, προβολή της εταιρείας τους σε νέους δυνητικούς πελάτες και ανάδειξη των υπηρεσιών τους με πραγματικές αξιολογήσεις από προηγούμενες συνεργασίες.
Η εταιρεία αποτελείται από νέους ανθρώπους, γεμάτους όρεξη για δημιουργία παρά τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην συνεχή ανάδραση με τους χρήστες της υπηρεσίας, για τη βελτίωση της ηλεκτρονικής αγοράς με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

"Όραμά μας αποτελεί η δημιουργία του απόλυτου εργαλείου για τον κλάδο των μεταφορών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Σύντομα θα επεκταθούμε σε αγορές του εξωτερικού αυξάνοντας έτσι την αποδοτικότητα της πλατφόρμας.”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπαγεωργίου. Πρώτοι στόχοι αποτελούν οι γειτονικές αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει ισχυρές εμπορικές σχέσεις. "Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε την εισροή νέων φορτίων από ξένες εταιρείες και θα δώσουμε τη δυνατότητα στις συνεργαζόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις να προβληθούν σε αγορές του εξωτερικού και να διευρύνουν το πιθανό τους πελατολόγιο εκτός συνόρων.”

Περισσότερες πληροφορίες για τη nestcargo, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα nestcargo.com/

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ