Παράνομο ζευγαράκι μαστιγώθηκε δημόσια στο Αφγανιστάν & το πλήθος τους βιντεοσκοπούσε

Οι δημόσιες μαστιγώσεις και οι εκτελέσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο Αφγανιστάν την εποχή των Ταλιμπάν οι οποίοι εφάρμοζαν τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, στη σκληρότερη μορφή του μεταξύ 1996-2001. 

Σήμερα πλέον, δεκαπέντε χρόνια μετά την ανατροπή τους, τέτοιου είδους τιμωρίες είναι σπάνιες.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση από την επαρχία Γκορ, στο δυτικό Αφγανιστάν, διακρίνονται μια γυναίκα ντυμένη με μπούρκα και ένας άνδρας που μαστιγώνονται από έναν άνδρα με τουρμπάνι, περιτριγυριεμένοι από ένα πλήθος ανδρών. Οι δύο «μοιχοί» παραμένουν σκυμμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της τιμωρίας τους αλλά δεν ακούγονται φωνές ή κλάματα. Στον καθένα τους είχε επιβληθεί η ποινή των 100 χτυπημάτων.

«Είχαν (εξωσυζυγικές) σχέσεις πριν από πολύ καιρό, όμως συνελήφθησαν τώρα. Η τιμωρία τους βασίζεται στη σαρία και θα δώσει ένα μάθημα στους υπόλοιπους» είναι ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, Σίμα Τζοβέντα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν γενικά δεν εφαρμόζει τη σαρία και καταδικάζει τις μαστιγώσεις και τους λιθοβολισμούς που γίνονται κυρίως σε περιοχές οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών Ταλιμπάν.

Στις αρχές του μήνα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στον βορρά επειδή μαστίγωσαν έναν άνδρα και την κόρη του, κατηγορώντας τους για ληστεία. Τον Μάιο ένα πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μια γυναίκα στην Καμπούλ, με την κατηγορία ότι είχε κάψει ένα Κοράνι. Η κατηγορία αποδείχτηκε τελικά ψευδής και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ