Το φώτο άλμπουμ μιας Βασίλισσας - Της Ιορδανίας & της ομορφιάς: Η Ράνια σε 50 φωτογραφίες

Αφορμή για το φώτο - άλμπουμ τα γενέθλια της Βασίλισσας Ράνια (31 Αυγούστου 1970) η πανέμορφη Παλαιστήνια που χάρισε στον Βασιλιά της Ιορδανίας 4 παιδιά.

 

Βασίλισσες όπως η Ράνια της Ιορδανίας δεν υπήρξαν πολλές στο παρελθόν. Όμως αυτές που υπήρξαν άφησαν ανεξίτηλη την εικόνα τους στην μνήμη μας και η ανάμνηση τους ακόμα μας συγκινεί. Υπήρξε η αδικοχαμένη βασίλισσα Άστριντ του Βελγίου με το υπέροχο χαμόγελο και την καλοσύνη της, η Γκρέις του Μονακό με την τέλεια ομορφιά της. Υπήρξε επίσης η  Νταϊάνα, πριγκίπισσα της  Ουαλίας, με την ψηλόλιγνη κορμοστασιά της, τα δάκρυά της και την προδομένη αγάπη της για τον Κάρολο.’Ολες  χάθηκαν ξαφνικά και ο αναπάντεχος  θάνατός τους  συγκλόνισε τους πάντες. Και άφησε ένα μεγάλο δυσαναπλήρωτο κενό. Στέρησε σ΄όλον τον κόσμο που τις θαύμαζε και τις αγαπούσε το ταξίδι στο όνειρο…

Στις 7 Φεβρουαρίου 1999 «ο μικρός βασιλιάς» της Ιορδανίας πεθαίνει. Ο  Χουσεΐν της Ιορδανίας  έδινε μάχη με μακροχρόνια ασθένεια. Πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες απ΄όπου δεν επέστρεψε ποτέ …, όρισε τον διάδοχό του. Παρακάμπτοντας τον αδερφό του Χασάν στην διαδοχή του θρόνου, όρισε ως νέο διάδοχο του βασιλείου της Ιορδανίας, τον γιο του Αμπντάλα. Πρωτότοκος από τα δώδεκα αδέρφια του, ο πρίγκιπας διάδοχος γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1962. Η μητέρα του ( Αντουανέτα Γκάρντινερ)  είναι Αγγλίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ όταν παντρεύτηκε τον βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας. Χώρισαν το 1972 και ακολούθως ο βασιλιάς τέλεσε άλλους δύο γάμους. Ο Αμπντάλα απέκτησε πολλά ετεροθαλή αδέρφια αλλά η οικογένεια παρέμενε πάντα ενωμένη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιορδανία μετέβη στην Αγγλία , όπου στα έδρανα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης παρακολούθησε μαθήματα Διεθνούς Πολιτικής. Σεβόμενος την στρατιωτική παράδοση της οικογένειάς του, φοίτησε στην φημισμένη Στρατιωτική Σχολή της Αγγλίας «Sandhurst» και το 1984 κατετάγη στον στρατό της Ιορδανίας. O Αμπντάλα που είναι επιπλέον πιλότος ελικοπτέρου και χειρίζεται τέλεια τα άρματα μάχης, αναλαμβάνει την διοίκηση του επίλεκτου σώματος στρατού της Ιορδανίας.

Η Ράνια Αλ Γιασίν γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1970 στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς. Όταν ξεσπά ο πόλεμος του Κόλπου, είναι φοιτήτρια του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Οι γονείς της εκδιώχθηκαν από το Κουβέϊτ μαζί με άλλους 300.000 Παλαιστίνιους που διέμεναν εκεί, με την κατηγορία της συνεργασίας με τον κατακτητή της χώρας. Παίρνουν πάλι τον δρόμο της ξενιτιάς και εγκαθίστανται στην Ιορδανία. Μετά την αποφοίτησή της, η Ράνια επιστρέφει  στην Ιορδανία όπου εργάζεται στην CITIBANK και στην Apple Computer. Είναι μια πανέμορφη, έξυπνη και δραστήρια γυναίκα, που διαθέτει αναλογίες τόπ μόντελ και δεν περνά όπου και αν πάει ποτέ απαρατήρητη.

Μια χειμωνιάτικη βραδιά, καλεσμένη σε φίλους, γνωρίζει τον πρίγκιπα Αμπντάλα. Η ιστορία τους έχει όλα  τα δεδομένα ενός παραμυθιού που αγγίζει τα όρια του ονείρου…. Ο πρίγκιπας την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τέσσερις μήνες αργότερα παντρεύονται (10 Ιουνίου 1993).Η Ράνια εξομολογήθηκε σε μια συνέντευξή της : «Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα επιθυμούσα και ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευμενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Αμπντάλα αναγνώρισα σ΄ αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες  από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου.»

Μετά την τέλεση του γάμου τους, βιώνουν τις πιο ωραίες μέρες της ζωής τους. Η πριγκίπισσα προσφέρει στον βασιλιά Χουσεΐν έναν εγγονό που θα πάρει το όνομά του(28-6-1994). Θα ακολουθήσει η γέννηση της πριγκίπισσας Ιμάν(27-9-1996), της πριγκίπισσας Σάλμα(26-9-2000) και του πρίγκιπα Χασέμ(30-1-2005).
Μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού τους (της πριγκίπισσας Ιμάν)  θα εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια όπου ο πρίγκιπας Αμπντάλα θα εξασκηθεί σε μία στρατιωτική βάση της περιοχής. Ζουν μία ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, εντελώς ανώνυμοι μέσα στο πλήθος. Η βασίλισσα Ράνια παραδέχτηκε πως αυτή ήταν η πιο όμορφη περίοδος της ζωής τους.

Ο βασιλιάς Χουσεΐν δυστυχώς πεθαίνει και η Ιορδανία πενθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την λήξη του εθνικού πένθους, ο νέος βασιλιάς της χώρας Αμπντάλα Β΄,  χρήζει την σύζυγό του Ράνια βασίλισσα της Ιορδανίας και αυτή αναλαμβάνει αμέσως τα νέα της καθήκοντα. Είναι πολύ νέα, 28 χρονών όταν ο κόσμος ανακαλύπτει το όμορφο πρόσωπό της…. Ο λαός της Ιορδανίας με μεγάλο θαυμασμό την αποδέχεται αμέσως ως την νέα του βασίλισσά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες  θα γίνει το σύμβολο της αρμονίας μεταξύ παράδοσης και του εκμοντερνισμού  της χώρας.

Οι ευρωπαϊκές αυλές την ανακαλύπτουν και γοητεύει με την παρουσία της τους πολιτικούς των χωρών που επισκέπτεται  με τον σύζυγό της. Υπέρκομψη και με καλογραμμωμένο από την σωματική άσκηση σώμα, δημιουργεί τον θαυμασμό  στο πέρασμά της…

Μέσα σε ένα μικρό και αυστηρά διακοσμημένο γραφείο του παλατιού στο Αμάν, εργάζεται σκληρά ατέλειωτες ώρες με σκοπό να διεκπεραιώσει σωστά τις υποχρεώσεις του βασιλικού της αξιώματος. Θέτει υψηλούς στόχους για την ίδια αλλά σε όφελος της νέας πατρίδας της στην οποία η μοίρα την έκανε βασίλισσα…. Συγκεντρώνεται αρχικώς σε δύο στόχους : την μόρφωση των παιδιών της Ιορδανίας και την επαγγελματική απασχόληση των γυναικών. Απολύτως προσγειωμένη  με την πραγματικότητα, δεν χάνει ποτέ επαφή με τα πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά δεδομένα της Ιορδανίας.  Ο σύζυγός της εξάλλου μεταμφιέζεται και κάνει απρόσμενες επισκέψεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα και σχολεία, ώστε να δει ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του. Οι δυο τους ενωμένοι από πραγματικά αμοιβαία αισθήματα, εργάζονται ως ομάδα με τους συνεργάτες τους.

Η Ράνια υπενθυμίζει πως ο γάμος τους δεν πραγματοποιήθηκε για να υπηρετήσει κάποιο πολιτικό σκοπό αλλά βασίστηκε αποκλειστικά σε αληθινά αισθήματα και  στην αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό. Όταν ο βασιλιάς επιστρέφει στο σπίτι η Ράνια προσπαθεί να μην τον απασχολεί με τα θέματα της εργασίας τους. «Πιστεύω πως  έχει ανάγκη να ηρεμήσει όταν είναι με την οικογένειά του. Προσπαθώ ως σύζυγος του να τον εμψυχώσω και να επιδιώξω να διαφυλάξω την ηρεμία στην ζωή του.» έλεγε σε φίλους τους.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2000 γεννιέται η δεύτερη κόρη τους. Την ονομάζουν Σάλμα , που σημαίνει «ειρήνη». Είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους στο πρώτο καιρό της βασιλείας τους. Τα καθήκοντά τους έχουν πολλές απαιτήσεις και τα ανέμελα χρόνια στην Καλιφόρνια τους φαίνονται πολύ μακρινά… όμως παραμένουν πάντα αισιόδοξοι για την ζωή την δική τους και του λαού της Ιορδανίας. Είναι αλληλένδετες …

 Το 2004 η βασίλισσα Ράνια κατέκτησε την δέκατη τρίτη θέση ως μία από τις εκατό πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Στις αρχές του 2005 απέκτησαν και το τέταρτο και τελευταίο παιδί τους, τον πρίγκιπα Χασέμ.

 Μετά τα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης » του 2011 και τις κριτικές που δέχτηκε σε σχέση με της ομιλίες της σε χώρες του εξωτερικού, η βασίλισσα Ράνια εξαναγκάστηκε τα μειώσει τα ταξίδια της στο εξωτερικό ενώ πολλαπλασίασε τις επισκέψεις της σε διάφορα μέρη της χώρας της. Αισθητή έγινε και η αλλαγή στο στυλ του ντυσίματος της. Τα φωτεινά και πρωτότυπα σύνολα επώνυμων οίκων μόδας που αναδείκνυαν τέλεια το καλλίγραμμο σώμα της, αντικαταστάθηκαν με σκουρόχρωμα ταγέρ και αυστηρά φορέματα, κλειστά πάντα στον λαιμό και μακριά μανίκια. Οι εμφανίσεις με τις μοναδικές βραδυνές τουαλέτες του Λιβανέζου μόδιστρου Elie Saab που δημιουργούσαν τον γενικό θαυμασμό, περιορίστηκαν.

Λάτρης της τεχνολογίας, πολύ συχνά ανεβάζει η ίδια φωτογραφίες της στο Instagram ή βίντεο στο YouTube. Στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Της αρέσει πολύ η Κρήτη και η Ρόδος.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι όμορφη, δυναμική, μοντέρνα, ευτυχισμένη σύζυγος και άψογη μητέρα. Αγαπητή από τον λαό που εδώ και πολλά χρόνια είναι στην υπηρεσία του. Ή Ράνια γέμισε το κενό που άφησαν με τον αδόκητο θάνατό τους, η βασίλισσα Άστριντ, η πριγκίπισσα Γκρέις, η πριγκίπισσα Νταϊάνα….  Μας δημιούργησε τον θαυμασμό και το όνειρο που οι παλαιότερες βασίλισσες έγειραν στο πέρασμά τους!!!

Φωτό: parismatch.com

Κείμενο: Royalchronicles.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ