Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι - Μια βόλτα στις πιο νόστιμες, ξεχωριστές ελληνικές νησιώτικες κουζίνες

Όμορφες γεύσεις σε στέκια και γειτονιές που σίγουρα πρέπει να περπατήσεις! 

Ικαρία

Ο… Jon Snow έχει ταβέρνα στην Ακαμάτρα και την λέει Στα Πέριξ. Φτιάχνει τέλεια τυριπιτάκια με μέλι-σουσάμι και αχτύπητα λαχματζούν.

Κεφαλονιά

Ο Βρυάδης Μαρούλης είναι πρώην ναυτικός που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του και να αποκτήσει το δικό του κτήμα. Στον Άγιο Βασίλειο της Κεφαλονιάς, όλοι έχουν να το λένε για το καταπληκτικό του μέλι, το κρασί, τη φέτα και το κεφαλοτύρι που φτιάχνει με πυτιά. Τα δυο βαζάκια μέλι που προμηθευτήκαμε, ήταν η πιο γλυκιά στιγμή του καλοκαιριού.

Σίφνος

Μανούρα γυλωμένη, το διάσημο τυρί του νησιού, από αιγοπρόβειο γάλα, ωριμασμένη μέσα σε οινολάσπη, απλά θεϊκή! Την πήραμε από τον Ιωάννη Καλογήρου στο λιμάνι, για χάρη της κοντέψαμε να χάσουμε το πλοίο.

Ταΰγετος

Ταβέρνα Θεοτόκος στην Αρτεμισία. Μετά την κατάβαση από το ωραιότερο βουνό της Ελλάδας να σου και το καρπούζι στα παγωμένα νερά της πηγής, μαζί και η παιδική ανάμνηση.

Μάνη

Η κυρία Κατίνα στην ταβέρνα Ζέφυρος (Πουλέα) στην Παλιόχωρα Αβίας φτιάχνει τα νοστιμότερα ντολμαδάκια όλης της περιοχής. Τα τρώγαμε απ’ την κατσαρόλα!

Σίφνος

Από τα χεράκια του σεφ Γιώργου Σαμοΐλη στο Ω3 φάγαμε βασιλικά χτένια στο φούρνο με μαύρο σκόρδο και ήπιαμε πολλά σφηνάκια χταπόδι. Εδώ με την παραγωγό Μαρία Ναρλή (Το Μαρώ) από όπου προμηθεύεται εκλεκτά προϊόντα για τις καταπληκτικές συνταγές του.

Νάξος

Βοσκός, γεωργός και… τσαγγάρης ο Μιχάλης Κριμιζάς είναι 88 ετών και φτιάχνει το πεντανόστιμο ζαμπόνι (επάνω) Απειράνθου.

Κεφαλονιά

Ταβέρνα Πέργκολα στο χωριό Διβαράτα πάνω από τον Μύρτο. Κρασοκατάνυξη κρυφά από τον ήλιο στο καταμεσήμερο.

Λήμνος


Μελίχλωρο με καρπούζι και μούστο, η λημνιώτικη εκδοχή του ντάκου από το σεφ Λουκά Μάιλε στο Έννοια πο’χς (το γράψ’ τα όλα στα παλιά σου τα παπούτσια για τους ντόπιους), το Καφενείο Επαναπατρισμένων Λημνιών και Προμαζωμάτων», στη Λύχνα.

Ρόδος

Καφέ Ωβέρνη στην Παλιά Πόλη. Αρχιτεκτονική, ιστορία και γκουρμέ κάτω από το ενετικό οικόσημο.

Σίκινος

«Ιερό μέλι». Πρώτο βιολί ο ιερέας του νησιού, ο πατέρας Θεόδωρος που παίζει και τραγουδάει. Ασχολείται όμως και με τα μελίσσια αφού είναι έμπειρος μελισσοκόμος. Από αυτόν αγοράσαμε το εξαιρετικό αρωματικό μέλι Σικίνου.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ