Αυτό είναι το σχέδιο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως ο Γιούνκερ πρότεινε στους συναδέλφους του Επιτρόπους να αυξήσουν τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που θα μετεγκατασταθούν από 120.000 σε 160.000. 

Η εκπρόσωπος είπε στους δημοσιογράφους πως προτάσεις όπως αυτή θα συμπεριληφθούν σε ένα πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς όπως μεταδόθηκαν από την Κω: "Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα ανακοινώσει μία εμπλουτισμένη πρόταση για τη μετεγκατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα για τις τρεις χώρες που έχουν επηρεαστεί πιο πολύ, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία".

"Και πάλι, θα προτείνουμε στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε ένα κλειδί κατανομής, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να γίνει πράξη, να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που φθάνουν στην Ευρώπη διασπείρονται στα κράτη μέλη. Η Επιτροπή θα επιμείνει σε αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με αυτό".

Τον Ιούνιο, οι εθνικές κυβερνήσεις απέρριψαν μία πρόταση του Γιούνκερ να δεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα στη βάση δεσμευτικών εθνικών ποσοστώσεων. 

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν χθες πως ο Γιούνκερ σκέπτεται τώρα να προτείνει ένα παρόμοιο σύστημα, διευρυμένο στους 160.0000, που περιλαμβάνει επίσης όσους έχουν φθάσει στην Ουγγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ