7 μπαρ με το πιο ιδιαίτερο...σκηνικό για να απολαύσετε το ποτό σας (φωτό)

Τα μέρη για να απολαύσετε το ποτό σας και να ξεχαστείτε από τις σκοτούρες της ημέρας είναι πάρα πολλά και με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.

Τα μέρη για να απολαύσετε το ποτό σας και να ξεχαστείτε από τις σκοτούρες της ημέρας είναι πάρα πολλά και με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως και μερικά μέρη στον κόσμο, που προσφέρουν ένα πιο ιδιαίτερο σκηνικό για μια πιο εναλλακτική πρόταση για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, όπως λέει το clickatlife.gr.

 

Red Sea Star



Το υποθαλάσσιο μπαρ ή εκείνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε νάνους, το μαγαζί που παίζει μονάχα Depeche Mode ή θυμίζει ταινία του Ridley Scott είναι μερικά από τη λίστα του Lonely Planet, που καταγράφει 7 από τα πιο ξεχωριστά μέρη για να πιείτε τη μπίρα σας.

Giger Bar, Chur, Ελβετία



Ο σουρεαλιστής ζωγράφος, γλύπτης και σκηνογράφος, HR Giger, γνωστός για τη δημιουργική συμμετοχή του στην ομάδα ειδικών εφέ της ταινίας «Alien», για τα οποία βραβεύτηκε με το σχετικό Όσκαρ, είναι υπεύθυνος για το Giger Bar στο Chur της Ελβετίας. Το μπαρ είναι διακοσμημένο με την ίδια σκοτεινή και κλειστοφοβική αισθητική της ταινίας. Από τις καρέκλες που μοιάζουν με την αγκαλιά του ίδιου του Alien, μέχρι τους τοίχους που παραπέμπουν στον τάφο που οι ταξιδιώτες της ταινίας έρχονται αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους, το Giger Bar, όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδανικό για παιδιά... Πληροφορίες: www.hrgiger.com/frame.htm

NASA, Μπανγκαλόρ, Ινδία

Όταν επισκεφτείτε τη Μπανγκαλόρ της Ινδίας, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μπαρ με ντεκόρ που θυμίζει διαστημικό σταθμό, είναι επανδρωμένο με σερβιτόρους ντυμένους αστροναύτες και παρουσιάζει laser shows και εικόνες της γης από το διάστημα, ιδωμένες μέσα από τα φινιστρίνια του μαγαζιού. Και όλα αυτά στην Ινδία του Bollywood...

Red Sea Star, Ελάτ, Ισραήλ



Το Red Sea Star, είναι ένα μπαρ βυθισμένο 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε απόσταση 70 μέτρων από την ακτή του Ελάτ στο Ισραήλ και είναι το μοναδικό υποβρύχιο μπαρ και εστιατόριο στον κόσμο, από τα σκαμπό στο σχήμα της μέδουσας μέχρι τα φωτιστικά στο σχήμα του αστερία. Από το σκηνικό λείπει μόνο η Άριελ η γοργόνα... Επιπλέον τα 62 παράθυρα που «βλέπουν» στη θάλασσα και στα κοράλλια της Κόκκινης Θάλασσας, επιτρέπουν στους θαμώνες να παρατηρούν τη θαλάσσια ζωή, αλλά και στα θαλάσσια πλάσματα να παρατηρούν τους θαμώνες. Πληροφορίες: www.redseastar.com .

Albatross, Τόκυο, Ιαπωνία

Στο Τόκυο της Ιαπωνίας, θα βρείτε το μικροσκοπικό μπαρ Albatross, με τους τρεις ορόφους και με μέγιστη χωρητικότητα ανά όροφο δέκα άτομα. Μπορεί και στην Αθήνα να έχουμε μικροσκοπικά μπαράκια συνολικής χωρητικότητας μικρότερης των 30 ατόμων, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει τρία επίπεδα και μια τρύπα στον κάθε όροφο για την προώθηση των ποτών στους πελάτες, από το μπαρ στο ισόγειο. Αν παρευρεθείτε ποτέ στο Albatross, καλό είναι να προσέξετε μην πέσετε από την τρύπα που σερβίρονται τα ποτά (καθώς έχει συμβεί και αυτό)...

Depeche Mode Bar, Ταλίν, Εσθονία



Εάν η συναυλία των Depeche Mode στη Μαλακάσα δεν σας έφτασε και γενικά δεν χορταίνετε να ακούτε Depeche Mode, τότε στο Ταλίν της Εσθονίας, υπάρχει το μέρος των ονείρων σας. Το μπαρ σερβίρει κοκτέιλ με ονόματα όπως Master & Servant και Personal Jesus, ο DJ παίζει αποκλειστικά και μόνο τη δισκογραφία των Depeche Mode, οι οθόνες παίζουν διαρκώς τα video clips του συγκροτήματος και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με αυτόγραφα του Dave Gahan και της παρέας του. Το μέρος θα το βρείτε εύκολα στους δρόμους τους Ταλίν, απλά και μόνο ακολουθώντας τους... σωσίες των Depeche Mode. Πληροφορίες: www.edmfk.ee/dmbaar .

Regatta Hotel, Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία

Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, στο μπαρ του Regatta Hotel θα βρείτε τις μοναδικές «τουαλέτες με θέα». Πιο συγκεκριμένα, οι ανδρικές τουαλέτες (δεν θα το άντεχαν αυτό οι γυναίκες) έχουν έναν τοίχο, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένα τζάμι μονής όψης, μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε τους περαστικούς, αλλά –προς Θεού- δεν μπορούν να δουν εκείνοι εσάς.

Hobbit House, Μανίλα, Φιλιππίνες



Το Hobbit House είναι αυτό ακριβώς που εννοεί και το όνομά του. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, είναι το μοναδικό μπαρ στον κόσμο, με ιδιοκτήτη και προσωπικό, νάνους. Η διακόσμηση είναι ξύλινη ρουστίκ, ενώ αν θελήσει να πιεί το ποτό του εκεί ένας μη-νάνος, θα χρειαστεί να σκύψει πολύ για να χωρέσει. Το Hobbit House φημίζεται και για τις πολύ καλές live μουσικές εμφανίσεις που φιλοξενεί καθημερινά. Πληροφορίες: www.hobbithousemanila.com .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ