Β. Μεϊμαράκης από τη ΔΕΘ: Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός & αν θέλει ο Τσίπρας Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

«Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέτοντας έτσι τα διλήμματα των εκλογών στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

Δείτε Live εικόνα

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά».
«Επιθυμούμε κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη για να συνεννοηθούμε για να προχωρήσουν επενδύσεις και μεγάλα έργα, τα σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης που συμφωνούμε και θέματα όπως η Παιδεία» υπογράμμισε.

«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν το αποδέχεται αυτό και αν όχι να διατυπώσει τη δική του πρόταση για να τοποθετηθεί και ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια.

Μεϊμαράκης: Ειλικρινής συνεννόηση και συνεργασία μετά τις εκλογές 
«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου»» είπε αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.
 

Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
«Εγώ» συμπλήρωσε «έχω αποδείξει ότι μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνες. Σε στρατηγικό κενό βρίσκεται ο κ. Τσίπρας», δήλωσε και σε αυτό απέδωσε τις τοποθετήσεις του όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».
Παράληλλα, αναρωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός, και αρχηγός συγκροτημένου κόμματος; Διαβάζω τα κείμενα των "53" και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε. Χαρακτήρισε δε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

Αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών είπε ότι «πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα ολοκληρώσει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη με τη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, μετά τη συνέντευξη Τύπου, και την περιοδεία σε Περίπτερα που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ