Made in Greece oι 6 ομογενείς με το άγγιγμα του Μίδα - Στην λίστα «Forbes 400» με τους πλουσιότερους Αμερικάνους

Στην λίστα των 400 πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ βρίσκονται και έξι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι διατηρούν τις θέσεις τους εδώ και αρκετά χρόνια σ' αυτή την λίστα. Πρόκειται για ανθρώπους που κατά κύριο λόγο βρέθηκαν από μικρά παιδιά στην Αμερική και είναι αυτοδημιούργητοι στην πλειοψηφία τους. Ας δούμε ποιοί είναι και πόση είναι η περιουσία του καθενός από αυτούς σύμφωνα με την λίστα Forbes 400.

Στην θέση 124 βρίσκεται ο 72χρονος Jim Davis με περιουσία 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών New Balanance. Οι γονείς του μετακόμισαν στην Αμερική όταν ήταν μικρός, και είναι αυτοδημιούργητος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

Στην θέση 182 βρίσκεται ο 67χρονος John Catsimatidis, ο οποίος είναι γνωστός στους κύκλους της Νέας Υόρκης καθώς είχε συμμετάσχει στην κούρσα για την δημαρχία της πόλης το 2013. Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς με κυριότερο το real estate και την διακίνηση πετρελαίου. Έφθασε στην Αμερική όταν ήταν μικρό παιδί, ενώ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Φέτος ανέβηκε από την 272η στην 182η θέση.

Στην θέση 234 βρίσκεται ο John Paul DeJoria, που σε ηλικία 71 ετών έχει περιουσία που φθάνει τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στους τομείς των προϊόντων για τα μαλλιά και στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών, με πιο φημισμένη την τεκίλα του. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά. Κατάγεται από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα, ενώ όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του έχει ξεκινήσει από το μηδέν, ζώντας για αρκετά χρόνια ως άστεγος στο αυτοκίνητό του.

Στην θέση 279 βρίσκεται ο 69χρονος Dean Metropoulos, με περιουσία στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ζωή του στην Αμερική ξεκίνησε όταν ήταν 10 χρονών, όπου μετακόμισε εκεί με την οικογένειά του. Η ειδικότητά του είναι να παίρνει εταιρίες που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, να τις κάνει κερδοφόρες και ύστερα να τις πουλά, κερδίζοντας εκατομμύρια δολαρίων από αυτή την δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ενώ η περσινή του θέση στην κατάταξη ήταν στον αριθμό 302.

Στην θέση 307 βρίσκεται ο 87χρονος Michael Jaharis με 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος ασχολείται με την φαρμακευτική βιομηχανία. Είναι από τους ελληνοαμερικανούς που ενισχύουν την Ελλάδα με δωρεές, όπως έγινε το 2013 που δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των Ελλήνων από την φτώχεια. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά,, και στην λίστα του Forbes έπεσε από την 284η θέση στην 307η για το 2015.

Στην θέση 342 βρίσκεται ο 78 χρονος George Argyros και η οικογένειά του, με περιουσία στα 1,98 δισεκατομμύρια δολάρια. Κύρια ασχολία του είναι το real estate. Παιδί μεταναστών αναγκάστηκε να ξεκινήσει από χαμηλά έχοντας δουλέψει στη νεότητά του ακόμα και ως βοηθός σε σούπερ μάρκετ. Από το 2001 έως το 2004 ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία και την Ανδόρα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην λίστα δεν εμφανίζονται ονόματα όπως ο Σπύρος Λάτσης, ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Αριστοτέλης Μιστακίδης οι οποίοι δεν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Αμερική. Ενώ στην λίστα δεν βρίσκεται για φέτος ο ιδιαίτερα δημοφιλής και μεγάλη πολιτική επιρροή Peter Peterson, καθώς μόλις και δεν έπιασε το όριο των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν για φέτος το «σκαλοπάτι» για να μπει κανείς στην λίστα. Ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα για τον Alexander Spanos, τον ιδιοκτήτη των San Diego Chargers, που με «μόλις» 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια δεν πέρασε μέσα στην λίστα των 400 πιο πλούσιων Ελλήνων της Αμερικής.
 
Όσο για τον πιο πλούσιο Έλληνα σε όλον τον κόσμο (σύμφωνα πάντα με την λίστα Forbes), αυτός δεν είναι άλλος από τον Φιλάρετο Καλτσίδη, ο οποίος διαθέτει περιουσία άνω των 6 δισ. ευρώ. Όμως δεν βρίσκεται μέσα στην λίστα Forbes 400 καθώς η κύρια χώρα δραστηριοποίησής του είναι η Ρωσία, όπου έχει μεγάλο μέρος της αγοράς τσιμέντου της χώρας. 

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ

O Bill Gates παραμένει πάντα και μακράν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στο ποσό των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο του περιοδικού Forbes, όπου καταγράφεται επίσης η ισχυρή άνοδος των δισεκατομμυριούχων του Διαδικτύου.

Ο συνιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 22η συνεχόμενη χρονιά. Το 1993 διαδέχθηκε τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, που καταλαμβάνει φέτος, για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη θέση, με περιουσία που ανέρχεται στα 62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, μοιράζονται επικεφαλής μεγάλων βιομηχανιών αλλά και νέοι επιχειρηματίες που πλούτισαν χάρη στην ραγδαία εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου.

Ο Μπάφετ, οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ (με περιουσία 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση) όπως και οι Ουόλτον, οι κληρονόμοι του κολοσσού στον τομέα διανομής Wal- Mart, ή ακόμα και οι Μαρς, του πανίσχυρου ομίλου αγροτικών προϊόντων, είναι οι εκπρόσωποι του πλούτου από το παρελθόν.

Μαζί τους στην κορυφή της κατάταξης ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (47 δισεκατομμύρια δολάρια στην τέταρτη θέση), ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (40,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στην 7η θέση) ή εκείνος της Google, ο Λάρι Πέιτζ (στη 10η θέση με 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η άνοδος των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο εξηγεί το γεγονός ότι ο Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά 50% και πλέον (+54%) σε μία μόνο χρονιά και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 18%.

Μεταξύ των δύο «παράλληλων συμπάντων» της βιομηχανίας και του Διαδικτύου βρίσκονται ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον (47,5 δισεκατομμύρια, 3η θέση), ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ (38,6 δισεκατομμύρια δολάρια, 8η θέση) και ο μεγιστάνας των καζίνο Σέλντον Άντελσον (22,3 δισεκατομμύρια δολάρια, 15η θέση).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ