9 Γιατροί Χωρίς Σύνορα νεκροί σε βομβαρδισμό των Αμερικάνων στο Αφγανιστάν – Η συγγνώμη του Ομπάμα

Εννέα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμό πολεμικών αεροσκαφών σε νοσοκομείο στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο αν την επίθεση έκανε η αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Τουλάχιστον 37 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων 27 μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές είχαν ενημερωθεί για την ακριβή θέση με συντεταγμένες GPS.

Επίσης τονίζουν πως ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε για περισσότερα από 30 λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση από τους Αμερικάνους και Αφγανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Καμπούλ και την Ουάσινγκτον.

Συλλυπητήρια Ομπάμα για το βομβαρδισμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τα βαθιά συλλυπητήριά του, για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι το υπουργείο Αμυνας ξεκίνησε πλήρη έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στο ιατρικό προσωπικό και στους άλλους αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ