Μ. Σφακιανάκης: Το καλύτερο Firewall - Δίχτυ προστασίας είναι ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας‏

Μία από τις βασικές παραμέτρους που τα παιδιά στην εφηβεία παρασύρονται στο διαδίκτυο, είναι η έλλειψη ποιοτικού χρόνου με τους γονείς τους. Τάδε έφη ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου.

«Την ανάγκη τους να μοιραστούν ζητήματα που τους απασχολούν ή και αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, πληρώνουν πολλές φορές οι ανήλικοι που εμπιστεύονται τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο, αφού οι γονείς τους μπορεί να βρίσκονται την ίδια ώρα που αυτά κάνουν τσατ (συζήτηση) στο ίντερνετ μέσα στο σπίτι, ωστόσο, όπως προκύπτει, δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά, συνιστώντας στους γονείς, ιδίως μετά το σχολείο, να αφιερώνουν, έστω και τηλεφωνικά, λίγα λεπτά στα παιδιά τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης, που συμμετείχε το Σάββατο στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Κοζάνη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, «δεν φτάνει μόνο να βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά μας, αλλά πρέπει να επικοινωνούμε, και αυτό είναι το Firewall σύστημα (τείχος προστασίας) της οικογένειάς μας».

Επισημαίνοντας ότι το διαδίκτυο επηρεάζει 98% θετικά τη ζωή μας και 2% αρνητικά, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι κακώς έχει «δαιμονοποιηθεί» και υπογράμμισε ότι «εφόσον ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες θα έχουμε μια ασφαλή πλοήγηση».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ