Μήπως το παιδί σας είναι πολύ εκλεκτικό στο φαγητό του; Ιδού 7 τρόποι για να... το ξεγελάσετε

Ορισμένα παιδιά είναι πολύ εύκολα στο φαγητό, άλλα πάλι όχι και τόσο.

 

 Δυστυχώς στα παιδιά δεν λειτουργεί το «φακελάκι», τουλάχιστον όχι όσο είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Γι’ αυτό προτείνουμε ορισμένους εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να δείτε ποιος από αυτούς θα κάνει το παιδί σας να φάει περισσότερο:

  • Ο κανόνας «πρώτα δοκιμάζεις, μετά απορρίπτεις». Κάνετε συμφωνία με το παιδί σας πρώτα να δοκιμάζει τα νέα φαγητά και μετά να σας λέει εάν του αρέσουν ή όχι. Το πλεονέκτημα είναι ότι στην αρχή έχετε πολλές επιλογές. Με τον καιρό όμως αυτές μειώνονται και στο τέλος, μπορεί να σας απομείνουν μόνο τα γλυκά και τα παγωτά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δοκιμάζετε και 2-3 παραλλαγές σε κάθε συνταγή πριν την απορρίψετε.
  • Ως συνέχεια της παραπάνω πρότασης είναι να εμπλέξετε το παιδί σας στη διαδικασία του μαγειρέματος. Να το ρωτήσετε, για παράδειγμα, γιατί δεν του άρεσε το φαγητό και να του ζητήσετε να σας προτείνει τρόπους να το βελτιώσετε. Το παιδί νιώθει ότι παίρνει ενεργά μέρος στο μαγείρεμα και νιώθει την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι. Στα μεγαλύτερα παιδιά, ίσως θα ήταν καλό να τους ζητούσατε να σας βοηθήσουν π.χ. ετοιμάζοντας τη σαλάτα.
  • Τα πολύχρωμα βιβλία μαγειρικής συνήθως ξετρελαίνουν τα παιδιά! Δίχως να θέλουμε να σας προσβάλλουμε, αλλιώς δείχνει μια μακαρονάδα στις φωτογραφίες κι αλλιώς στο πιάτο που μόλις σερβίρατε. Προσπαθήστε να διακοσμήσετε το πιάτο του παιδιού, ώστε η διαδικασία του φαγητού να γίνει πιο διασκεδαστική για το παιδί.
  • Δώστε στο παιδί το δικαίωμα της επιλογής. Χωρίστε το πιάτο του παιδιού στη μέση. Το μισό θα είναι το φαγητό του και το υπόλοιπο μισό το φαγητό που τρώτε εσείς. Το παιδί θα έχει δικαίωμα να φάει ό,τι θέλει. Με τον καιρό, λόγω περιέργειας, θα αρχίσει να τρώει όλο και περισσότερο από το φαγητό που τρώτε κι εσείς.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιnfokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ