Good News: Ελπιδοφόρος 27 ετών στέλνει συγκλονιστικά μηνύματα από το Λονδίνο στην Αθήνα με ποδήλατο

«Το χαμόγελο των παιδιών είναι ό, τι πιο σημαντικό» δηλώνει από τα Ιωάννινα όπου έφτασε χθες το απόγευμα, ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης.

Ο 27χρονος από τη Θεσσαλία, που διέσχισε την Ευρώπη με το ποδήλατο του για να διαδώσει μηνύματα αλληλεγγύης και εθελοντισμού, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». Ο ποδηλάτης που ξεκίνησε στις 5 Σεπτέμβρη από την Αγγλία, θα τερματίσει το «ελπιδοφόρο» ταξίδι του, την επόμενη Κυριακή στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα.

Ο Ελπιδοφόρος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι ο στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει φίλους, γνωστούς αλλά και όσο ο δυνατόν περισσότερους, για τον καρκίνο, ειδικά στα παιδιά, ώστε να αρχίσουν σιγά- σιγά ο άνθρωποι να το σκέπτονται.

«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει όπως μπορεί. Εγώ, αν και δεν είμαι ποδηλάτης, μπορούσα να πάρω το ποδήλατο μου και να ξεκινήσω αυτό το ωραίο ταξίδι. Είναι μια φανταστική εμπειρία» λέει ο ποδηλάτης, που μεταφέρει την ελπίδα στο όνομα του και τη «φλόγα» της αλληλεγγύης στην ψυχή του.

Ο 27χρονος, κάλυψε μια απόσταση 2.500 χιλιομέτρων, πέρασε από την Αγγλία στη Γαλλία. Στη συνέχεια διέσχισε το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, πέρασε από τη νότια Γερμανία, συνέχισε στην Ελβετία και τις 'Αλπεις και τέλος στην Ιταλία, από όπου ταξίδεψε με το καράβι για την Ηγουμενίτσα και έφτασε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Στα Ιωάννινα τον υποδέχτηκαν με μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσαν, η «Φλόγα», ο δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, που στηρίζουν τον σκοπό του ταξιδιού του.

Η προσπάθεια του ερασιτέχνη ποδηλάτη έχει τον διακριτικό τίτλο της ιστοσελίδας «Wheeling2help», μέσα από την οποία συγκεντρώνονται χρήματα, τα οποία θα προσφερθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα».

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης αναφέρει πως στο εξωτερικό η ιδέα του εθελοντισμού είναι ανεπτυγμένη, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός, ότι αν και εργάζεται μόνο 5 μήνες σε εταιρεία στο Λονδίνο, η διεύθυνση του έδωσε χωρίς προσκόμματα 35 μέρες άδεια, για να κάνει το «όμορφο» ταξίδι ζωής.

Το πρωί, ο Ελπιδοφόρος αναχώρησε από τα Ιωάννινα, με προορισμό το Μέτσοβο, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στα Τρίκαλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ