Γεροβασίλη: Έχουμε μία συμφωνία με μέτρα που δε θα θέλαμε να υπάρχουν - Θα διορθώσουμε τις φορολογικές αδικίες

Τη βούληση της κυβέρνησης να διορθώσει τις φορολογικές αδικίες εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον AΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία όσων έπληξε η κρίση. «Έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία, η οποία έχει μέτρα που δε θα θέλαμε να υπάρχουν. Παλέψαμε και καταφέραμε να μην υπάρχουν κάποια εξ αυτών. Έχει όμως και μερικά θετικά σημεία», ανέφερε και παραδέχθηκε ότι «η φοροδοτική ικανότητα πολλών ανθρώπων έχει εξαντληθεί και η κοινωνία βρίσκεται σε δύσκολη θέση».

Όπως επισήμανε τα φορολογικά βάρη πρέπει να πέσουν στους κατέχοντες και στις πλάτες όσων φοροδιαφεύγουν, κάτι που θα αποτυπωθεί στο καινούριο φορολογικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση για τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι κανένα «κόκκινο» δάνειο δεν θα πουληθεί σε ξένα funds, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι στους στόχους της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση με τη λογική «κόβουμε μισθούς – συντάξεις και αυξάνουμε τη φορολογία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ