Καλάβρυτα: Έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Χαράλαμπου - Το απίθανο σχέδιο & οι συλλήψεις!

​Πέντε οι συλλήψεις για την υπόθεση της κλοπής του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, από το Μέγα Σπήλαιο. 

Πρόκειται για άνδρες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Καλαβρύτων. Οι δράστες φέρονται να είχαν επισκεφθεί εδώ και δύο ημέρες το μοναστήρι, προκειμένου να κάνουν αυτοψία του χώρου και να ετοιμάσουν την κλοπή. Χθες στις 15.00 το μεσημέρι, μόλις έφθασαν με το γκρουπ δήθεν για να προσκυνήσουν, απασχόλησαν έναν από τους μοναχούς και άρπαξαν το λείψανο.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, μόλις η κλοπή έγινε αντιληπτή και ο ηγούμενος ενημέρωσε τις Αρχές. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το γκρούπ και απαγόρευσαν κάθε κίνηση των επιβαινόντων. Μάλιστα οι φερόμενοι ως δράστες μόλις είδαν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν και ενώ βρίσκονταν σε κοντινό στην Μονή κατάστημα αναψυχής, έκρυψαν το λείψανο σε τοποθεσία θαμνώδη κοντά στην μάντρα της Μονής. Τελικά οι φερόμενοι ως δράστες μετά από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ σύμφωνα πληροφορίες υποστήριξαν οτι θα μετέφεραν το λείψανο σε μονές της Ρουμανίας.

Ανακουφισμένος και συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για τη σύλληψη και τον εντοπισμό του λειψάνου από την αστυνομία.

Πηγή: thebest.gr, tempo24.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ