Γερμανικό κανάλι έδειξε τη Μέρκελ με παραδοσιακή ιρανική μαντήλα και ξεσήκωσε τα πλήθη

Το τηλεοπτικό κανάλι ARD ξεσήκωσε τα πλήθη και δέχτηκε αμέτρητα παράπονα, μετά από την προβολή εκπομπής στο φόντο της οποίας προβαλλόταν η εικόνα της καγκελαρίου με τσαντόρ και πίσω της το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου περιστοιχίζεται από μιναρέδες.

Θέμα της εκπομπής ήταν η συζήτηση για την προσφυγική κρίση, ενώ το κανάλι υποστήριξε πως η εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ χρησιμοποιήθηκε για σατιρικούς λόγους. Ομως, οι περισσότεροι τηλεθεατές όχι μόνο δεν γέλασαν, αλλά κατηγόρησαν το τηλεοπτικό δίκτυο για ισλαμοφοβία και για εσκεμμένη πρόκληση αντι-ισλαμικών διαθέσεων. «Θεωρούμε ότι η σατιρική παρουσίαση είναι μέρος των δημοσιογραφικών αξιών. Απορρίπτουμε κάθε υπόνοια ότι κάνουμε ισλαμοφοβική προπαγάνδα», ήταν η απάντηση του ARD.

Αυτό που προκάλεσε τα περισσότερα παράπονα των τηλεθεατών είναι πως ανάλογες εικόνες της Μέρκελ χρησιμοποιούνται στα πανό και τα πλακάτ των υποστηρικτών του Pegida, του κινήματος κατά του Ισλάμ και των μεταναστών στη Γερμανία. Ολα αυτά, την ώρα που τις τελευταίες εβδομάδες το εν λόγω κίνημα επανέρχεται δυναμικά, με 9.000 ανθρώπους να κάνουν διαδήλωση εναντίον των μεταναστών στη Δρέσδη τη Δευτέρα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές εμπρηστικές επιθέσεις σε προσφυγικά κέντρα στη Γερμανία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ