Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στις 18 Οκτωβρίου στη Νάξο - Ορθοπεταλιές σε γραφικές διαδρομές

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας σε διαδρομές που κόβουν την ανάσα διοργανώνεται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Νάξο στις 18 Οκτωβρίου.

Η εκκίνηση του αγώνα Naxos Mountain Bike Race θα δοθεί από το γραφικό χωριό Σαγκρί (11 χιλιόμετρα από τη Χώρα) στις 12 το μεσημέρι. 

Η απαιτητική διαδρομή συνολικής απόστασης 20 χλμ, έχει ως αφετηρία το Σαγκρί, διασχίζοντας περιμετρικά τα γραφικά χωριά Δαμαλά και Δαμαριώνα και κυκλώνοντας τους πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία (μία φορά για την εφηβική κατηγορία και δύο φορές για την κατηγορία των ενηλίκων), ενώ καταλήγει και πάλι στο Σαγκρί. 

Θέα σε όλη τη διαδρομή είναι η κορυφή του Ζα, το υψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, συναντώντας αξιοθέατα όπως τη Μονή Τιμίου Σταυρού - Πύργος Μπαζαίου (17ος αιώνας) και το Κάστρο του Απαλίρου.

Τα υψομετρικά της διαδρομής είναι 470 μέτρα, τα οποία κερδίζονται σταδιακά με μεγάλες κλίσεις να υπάρχουν σε ορισμένα σημεία. Για τους τολμηρούς λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας υπάρχει μία γρήγορη κατάβαση 1300 μέτρων καθώς και ένα τεχνικό πέρασμα από μία κοίτη ποταμού. 

Η μικρή διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι σχεδιασμένη για έφηβους 12 έως 17.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Α) Διαδρομή 20 km

- Ανδρών: 18-35 ετών, 36-49 ετών, 50 ετών και άνω.
- Γυναικών ενιαίο: 18 ετών και άνω.

Β) Διαδρομή 10 km
- Εφηβικό αγόρια: 12-17 ετών.
- Εφηβικό κορίτσια: 12-17 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Προεγγραφή στο http://bit.ly/1iCC6IX μέχρι τις 16/10 και την ημέρα του αγώνα 18/10 μέχρι τις 11:30. Κόστος εγγραφής για τους ενήλικες 5 ευρώ. Οι έφηβοι συμμετέχουν δωρεάν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι η χρήση προστατευτικού κράνους. Ποδήλατα και κράνη υπάρχουν προς ενοικίαση σε καταστήματα στην πόλη της Νάξου. Εξοπλισμός δεν θα είναι διαθέσιμος στο χώρο του αγώνα.

Τον αγώνα διοργανώνει η Island Events (www.islandevents.gr) υπό την αιγίδα του
Πολιτιστικού και Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Πρόνοιας, και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ