Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης: Κατηγορήθηκε για έξοδα 20.000 ευρώ σε ταξίδι του στην Αμερική

Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, ο Ινιάτσιο Μαρίνο, παραιτήθηκε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μαρίνο, καρδιοχειρουργός διεθνούς φήμης, είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας.

Προσπάθησε να συγκρουσθεί με παγιωμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας τον μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της Ρώμης, στην Μαλαγκρότα.

Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχαν στηρίξει.

Τις τελευταίες εβδομάδες διέρρευσε ότι μετέβη στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.

Προέκυψε θέμα με έξοδα συνολικού ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Μαρίνο φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες. 

Ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, αλλά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

Θεωρείται πιθανόν, τώρα, να ορισθεί έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ