Θεοχαρόπουλος κατά Τσίπρα: Σαν να μην συνέβη τίποτα, πήγε στην άσκηση Παρμενίων με τον Δημήτρη Καμμένο

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, η οποία συνεδριάζει το Σάββατο, ο πρόεδρος του κόμματος αφού άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για ακατανόητη επιμονή για σύμπλευση με ένα κόμμα της λαϊκίστικης δεξιάς, χαρακτήρισε ως «ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία» την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου σε θέση υφυπουργού.

«Χθες μάλιστα Πάνος και Δημήτρης Καμμένος ήταν στην συντροφιά του πρωθυπουργού στην άσκηση Παρμενίων σαν  να μη συνέβη τίποτε. Φαίνεται πως ο εθνικολαϊκισμός του κυβερνητικού εταίρου οδηγεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μια πορεία που απέχει αρκετά από τις αρχές της Αριστεράς. Πόσο μάλλον από τις υποσχέσεις για κατάργηση φιεστών με μιλιταριστικό περιεχόμενο», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών είναι αναγκαία για την αναβάθμιση του πολιτικού μας συστήματος και οφείλει να γίνει άμεσα. «Το πάγιο αίτημα της Αριστεράς για απλή αναλογική είναι πλέον απαίτηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και είναι πραγματικά κρίμα που μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλέστηκε ως «πρώτη φορά αριστερά» δεν τολμά να προτείνει ξεκάθαρα την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών!», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος προανήγγειλε ότι το κόμμα του και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσουν τα μέτρα υπερφορολόγησης των αγροτών, το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση και δεν θα επιτρέψουν τις ομαδικές απολύσεις. Ακόμη, στράφηκε και ενάντια στη ΝΔ, μιλώντας για καταστροφική πενταετία 2004-2009, ενώ τόνισε ακόμη «Εμείς δεν παίζουμε το ρόλο του πάγκου. Δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος της ρεζέρβας. Μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει η συγκρότησης μίας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας και προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Δυστυχώς για την χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και πάλι την ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν εξασφαλίζει αυτές τις προϋποθέσεις».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ