Good News: Ένα ολόγλυκο Μουσείο Σοκολάτας στην Αθήνα - 1200 λίτρα θα λιώσουν στον καταρράκτη σοκολάτας & άλλα υπέροχα

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά πράγματι, ένα εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας πρόκειται να λειτουργήσει από τον Νοέμβριο στην Αθήνα.
 

Όσοι λάτρεψαν την ταινία «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» με τον Τζόνι Ντεπ και ονειρεύονταν πάντα κάτι τέτοιο, ήρθε η ώρα να το ζήσουν, ή έστω στο περίπου, με το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας που θα λειτουργεί από το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό και πρωτότυπο θεματικό πάρκο που απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας και θα λειτουργήσει στο εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO από τις 7 Νοεμβρίου 2015 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016, δίνοντας αρκετό χρόνο στους λάτρεις της σοκολάτας να το επισκεφτούν και προσφέροντας γιορτινή ατμόσφαιρα, η οποία θα δώσει…σοκολατένια χροιά και στα Χριστούγεννα.

Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας, εκτός του ότι θα ψυχαγωγηθείτε, θα μάθετε τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και θα δείτε αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων, ενώ σας περιμένει ακόμη ο Ναός των Αζτέκων, η Ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου θα παρακολουθήσετε την πορεία του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη, με αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας και το καλύτερο; Θα μπορείτε να δοκιμάζετε ό,τι φτιάχνετε.

Η «περιπέτεια» όμως δεν σταματά εκεί. Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστάσιου, με τη βοήθεια ενός «μαγικού» επιστήμονα θα μάθετε τι να προσέχετε ως καταναλωτές, στον χώρο με το «μεγάλο μυστικό» θα συναντήσετε τον μεγαλύτερο…Καταρράκτη Σοκολάτας της Ευρώπης με 1200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας, στο εργαστήριο καραμέλας θα παρακολουθήσετε -και θα δοκιμάσετε- τη δημιουργία χειροποίητης καραμέλας και στον Chocko Art χώρο θα θαυμάσετε γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

Όλη η συνέχεια εδώ - clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ