Τα 5 φανταστικά cocktail του Παγκόσμιου Τελικού World Class από τον καταπληκτικό Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Τελικού του World Class, της εβδομάδας που αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο του bartending, παρουσιάστηκαν ορισμένες καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που διαμορφώνουν τάσεις και εξελίσσουν τις γευστικές εμπειρίες παγκοσμίως. 

Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις από τις πρώτες κιόλας δοκιμασίες, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο από το Theory bar & More να εκπλήσσει ευχάριστα τους κριτές, αλλά και τους 54 συναδέλφους του από κάθε γωνιά του κόσμου. 

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, στον πιο απαιτητικό Παγκόσμιο Τελικό που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, από το 2009 που ξεκίνησε ο θεσμός του World Class, εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές του παρουσιάσεις, καταφέρνοντας να μπει στο group των 6 φιναλίστ, όπου τελικά κατετάγη 5ος καλύτερος bartender στον κόσμο για το 2015.
Tα 5 κοκτέιλ του τελικού

CIROC COLLINS – Against the Clock Challenge 
Υλικά: 50 ml Ciroc vodka
30 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι & μανταρίνι
15 ml Σιρόπι ζάχαρης
100 ml Grapefruit soda
1 Dash λεβάντα bitters
1 Κορυφή ξερής ρίγανης

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε όλα τα υλικά σε mixing glass εκτός από τη σόδα γκρέιπφρουτ. Ανακάτεψε καλά, σούρωσε το μείγμα σε γεμάτο με πάγο ποτήρι, τύπου Collins και στη συνέχεια συμπλήρωσε μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γάρνιρε με κορυφή αποξηραμένης ρίγανης.

PERSEPHONES SPRITZ - Night and Day Challenge 
Υλικά:

60 ml Tanqueray No. TEN 
30 ml Cordial από δεντρολίβανο & λουΐζα 
10 ml Φρέσκο χυμό lime 
Grapefruit soda 

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε shaker το Tanqueray No. TEN τζιν, το cordial από δενδρολίβανο & λουΐζα και το φρέσκο χυμό lime, μαζί με πάγο. Χτύπησε ελαφρά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, προσέχοντας να μη νερώσει το ποτό. Σέρβιρε σε ποτήρι τύπου highball με πάγο και στη συνέχεια συμπλήρωσε μέχρι πάνω με Grapefruit soda. Γάρνιρε με μία φλούδα grapefruit και κλωναράκια από φασκόμηλο και δεντρολίβανο.

GRASP OF BEAUTY – Night and Day Challenge 
Υλικά: 

60 ml Ron Zacapa 
10 ml Amaro Averna 
2 ml Ιταλικό λικέρ Fernet Branca Menta 
12 ml Καφές ψυχρής εκχύλισης & χαρουπόμελο 
1 φλούδα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαιά της 

Εκτέλεση: Σε mixing glass, ο Μανώλης τοποθέτησε πάγο και όλα τα υλικά. Ανακάτευσε καλά και σέρβιρε σε μαύρο ποτήρι γευσιγνωσίας, το οποίο ήταν τοποθετημένο πάνω σε κομμάτι ξύλου από βαρέλι. Γάρνιρε με μία φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, στη μία πλευρά της ξύλινης αυτής βάσης, έκαψε επί τόπου κόκκους καφέ με φλόγιστρο.

SPIRAL MARTINI – Cape Town Signature Challenge 
Υλικά: 

70 ml Tanqueray No. TEN 
15 ml Ξηρό vermouth εμβαπτισμένο με φύλλα ελιάς και αμύγδαλα 
5 ml Παλαιωμένο Vinsanto 
1 φλούδα γκρέιπφρουτ για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της 

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε mixing glass 40ml από το Tanqueray No. Ten, σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε λίγο πάγο και ανακάτευσε, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε 30ml παγωμένο Tanqueray No. TEN. Τοποθέτησε στο mixing glass επιπλέον πάγο, έβαλε το βερμούτ και το παλαιωμένο Vinsanto και συνέχισε να ανακατεύει. Σέρβιρε σε ποτήρι martini, γαρνίροντας το cocktail του με το αμύγδαλο που είχε πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εμβάπτισης στο βερμούτ. Τέλος, αρωμάτισε με έλαια από γκρέιπφρουτ.

GOLDEN PENICILLIN SOUR – Cape Town Championship Serve Challenge 
Υλικά

50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve 
10 ml Talisker Storm Single Malt Whisky 
25 ml Σιρόπι μελιού με ginger 
15 ml Ασπράδι αυγού 
20 ml Φρέσκο χυμό λεμόνι 
1 φλούδα λεμονιού για να αρωματίσουμε το cocktail με τα έλαια της 

Εκτέλεση: Ο Μανώλης τοποθέτησε σε shaker όλα τα υλικά, πρόσθεσε πάγο και χτύπησε με τη μέθοδο reverse dry shake. Σέρβιρε σε ποτήρι, το οποίο είχε καπνίσει πρώτα με κομμάτια πάγου και δίπλα είχε τοποθετήσει καπνισμένο καραμελωμένο ginger. Τέλος, ψέκασε το cocktail του, με έλαια από φλούδα λεμονιού και Talisker Single Malt Whisky 25 ετών.

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ